VVKT: įvertintos 65 paraiškos įrašyti vaistus į kompensavimo sąrašus | Diena.lt

VVKT: ĮVERTINTOS 65 PARAIŠKOS ĮRAŠYTI VAISTUS Į KOMPENSAVIMO SĄRAŠUS

  • 3

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) praneša, kad per praėjusius metus įvertintos 65 paraiškos įrašyti vaistus į kompensavimo sąrašus. Daugiau kaip pusė įvertintų paraiškų buvo vaistų, kurie skirti gydyti onkologines ligas.

 „Prieš kelerius metus pavedus šią funkciją Tarnybai, buvo kilusių finansavimo problemų, sveikatos technologijų vertinimo skyriui trūko darbuotojų. Per 2021 metus buvo ivertintos 8, per 2022 metus – 25 paraiškos. Džiugu, kad per praėjusius, 2023 metus situaciją pavyko pakeisti kardinaliai“, – tvirtina VVKT viršininkas Gytis Andrulionis.

Informaciją apie įvertintas paraiškas galima rasti naujai sukurtame skaitmeniniame paraiškų stebėsenos ir paraiškų vertinimo eigos viešinimo įrankyje. Įrankis leidžia pareiškėjams ir kitiems paraiškų vertinimo proceso dalyviams stebėti paraiškų vertinimo procesą realiu laiku ir analizuoti paraiškų vertinimo eigos dinamiką nuo naujos Sveikatos technologijų sistemos įdiegimo pradžios.

Tarnybos įvertintos paraiškos dėl vaistų įrašymo į kompensavimo sąrašus, kartu su rekomendacijomis dėl preparato kompensavimo, yra pateikiamos Sveikatos apsaugos ministerijos vaistų kompensavimo komisijai, kuri priima galutinį sprendimą kompensuoti konkretų vaistą ar ne.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

as

laukiam vaistu konpensavimo veziui gydyti

Tai kaip?

O širdininkams su širdies nepakankamumu įrašytas vaistas Forxida? Manau, kad ne, greičiausiai. Tegul miršta rydami šūsnis nepadedančių vaistų.

deja

Liga nelaukia, kol vaistas bus įrašytas į kompensuojamųjų sąrašą...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS