Medijų rėmimo fondas paskelbė konkursus gauti finansinei paramai | Diena.lt

MEDIJŲ RĖMIMO FONDAS PASKELBĖ KONKURSUS GAUTI FINANSINEI PARAMAI

Medijų rėmimo fondas pirmadienį paskelbė konkursus gauti finansavimą kultūrinei, regioninei, tiriamajai, tautinių mažumų žiniasklaidai.

 „Paskelbėme konkursus, šiandien yra pirmoji diena. (...) Pagal mūsų įstatus, fondo taryba turi patvirtinti konkurso pradžią ir šiandien taryba davė žalią šviesą“, – BNS sakė Medijų rėmimo fondo direktorius Ruslanas Iržikevičius.

Konkursai paskelbti keturiose programose: kultūrinės žiniasklaidos ir kultūros periodinių leidinių, regioninės žiniasklaidos, naujienų, tiriamosios ir šviečiamosios žurnalistikos, žiniasklaidos tautinių mažumų kalbomis ir lietuvių išeivijos (diasporos) žiniasklaidos.

Konkursai vyksta nuo pirmadienio iki balandžio 3 dienos.

Kaip skelbia fondas, šių metų projektų paraiškos teikiamos elektronine forma, ją nuo kovo 7 dienos bus galima rasti fondo internetinėje platformoje. Tai reiškia, kad nors konkursai paskelbti pirmadienį, paraiškas oficialiai pateikti bus galima nuo ketvirtadienio.

„Mes suteikiame šiek tiek laiko, kad pareiškėjai pasiruoštų, turėtų laiko susipažinti su taisyklėmis, duomenimis, kurie bus reikalingi teikti paraiškas“, – pasakojo R. Iržikevičius.

Šios savaitės pabaigoje paskelbsime, kada mokymai bus organizuojami. Jie vyks nuotoliu.

Skelbiama, kad fondas, siekdamas išsamiau supažindinti su naujuoju finansavimo modeliu, kovo mėnesio viduryje pareiškėjams rengs mokymus.

„Šios savaitės pabaigoje paskelbsime, kada mokymai bus organizuojami. Jie vyks nuotoliu“, – teigė fondo direktorius.

Kol fondas nebuvo paskelbęs kvietimų teikti paraiškas, dalis paramos nesulaukiančių kultūros leidinių ėmė reikšti susirūpinimą dėl savo išlikimo.

Kultūros ministras Simonas Kairys sausio pabaigoje ragino šio fondo tarybą baigti diskusijas dėl programų bei kriterijų ir greičiau skelbti konkursą dėl lėšų skyrimo, teigdamas, kad ministerija biudžetą tam yra užtikrinusi ir laukia tarybos sprendimų.

Tuomet ministerija kreipėsi į aštuonios periodinių kultūros leidinių redakcijas, pakvietė dalyvauti viešajame pirkime ir gauti iki penkių tūkstančių eurų sieksiančią paramą, kuri padėtų atsilaikyti iki fondo konkursų pradžios.

Medijų rėmimo fondas įsteigtas pernai rudenį, jis nuo sausio pakeitė iki šiol paramą žiniasklaidai, įskaitant kultūrinę, administravusį Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą. Naujojo fondo biudžetas yra dvigubai didesnis nei ankstesniojo ir siekia 6,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Matomai,

fondas "prasilose" zemiau eilinio pensininko statuso?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS