Panevėžyje viešojo transporto elektroninių bilietų kainos liks kaip ir popierinių | Diena.lt

PANEVĖŽYJE VIEŠOJO TRANSPORTO ELEKTRONINIŲ BILIETŲ KAINOS LIKS KAIP IR POPIERINIŲ

  • 1

Panevėžyje įdiegus viešojo transporto elektroninių bilietų sistemą, tokių vienkartinių bilietų kainos išliks kaip ir popierinių, ketvirtadienį nusprendė miesto savivaldybės taryba.

Be to, atsiras ir naujų terminuotų bilietų rūšių, pavyzdžiui, 7, 30, 180, 210, 365 dienų elektroniniai bilietai, pradinuko vardinis elektroninis bilietas ir kiti, kuriuos įsigijus keleiviai galės važiuoti numatytą dienų skaičių, skelbia savivaldybė.

„Tikimės, kad įdiegti išmanūs sprendimai ir įvairios bilietų rūšys taps paskata iš asmeninio transporto persėsti į viešąjį“, – pranešime sakė savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Taryba taip pat patvirtino dienas, kuriomis Panevėžio keleiviai viešuoju transportu galės važiuoti nemokamai. Nutarta vežti nemokamai po Panevėžio miesto gimtadienio renginių, Tarptautinę dieną be automobilio (rugsėjo 22-oji) ir Visų šventųjų ir mirusiųjų atminimo dienomis (lapkričio 1–2 dienomis).

Naujoje elektroninio bilieto sistemoje pažymėti važiavimo bilietą keleiviai galės rinktis vieną iš trijų bilieto identifikavimo priemonių: programėlę išmaniajame telefone, elektroninio bilieto plastikinę kortelę arba popierinį vienkartinį bilietą.

Miesto viešajame transporte iki šių metų spalio ketinama įrengti vairuotojams patogius darbo kompiuterius, keleiviams – bekontakčius komposterius, miesto centre esančiose šešiose stotelėse numatytos švieslentės su realiu laiku besikeičiančiais autobusų tvarkaraščius. Taip pat bus įdiegtas interaktyvus maršrutų žemėlapis.

Projekto vertė siekia 1,6 mln. eurų, didžioji dalis lėšų skirta iš Europos Sąjungos fondų, likusios – miesto biudžeto lėšos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai kokia

tada viso sio brangaus cirko prasme? Kas gi priris savo saskaitas prie to "isradimo",jei pirkti popierini bilieteli ne brangiau ir dargi saugiau!? Ar tik gerai nubyrejo iniciatoriams?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS