STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Vilniaus tarybos narių naudotų kanceliarinių išmokų | Diena.lt

STT PRADĖJO IKITEISMINĮ TYRIMĄ DĖL VILNIAUS TARYBOS NARIŲ NAUDOTŲ KANCELIARINIŲ IŠMOKŲ

  • 3

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl praėjusios kadencijos Vilniaus miesto tarybos politikų naudotų kanceliarinių išmokų.

Tai BNS antradienį patvirtino STT atstovė Julija Gorovniovaitė. Tyrimas pradėtas praėjusią savaitę.

„Galime patvirtinti, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą, siekiant patikslinti gautą informaciją ir įvertinti, ar 2019-2023 metų kadencijos Vilniaus miesto savivaldybėje nebuvo piktnaudžiaujama tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių veikla susijusioms išlaidoms apmokėti“, – informavo atstovė.

Visuomenininkui Andriui Tapinui ėmus kelti klausimus dėl įvairių savivaldybių tarybos narių lėšų panaudojimo skaidrumo, teisėsauga pradėjo kelis tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso dalyje savivaldybių, kai kuriose savivaldybėse atliekami ir ikiteisminiai tyrimai dėl piktnaudžiavimo.

Anot STT atstovės, tarnyba šiuo metu ikiteisminius tyrimus yra pradėjusi dėl 10 savivaldybių: Šiaulių miesto, Mažeikių rajono, Neringos miesto, Šilutės rajono, Pagėgių rajono, Kauno miesto, Kauno rajono, Jonavos rajono, Ignalinos rajono ir Vilniaus miesto.

Informacijai apie galbūt neskaidrias išmokas iškilus į viešumą, kai kurie politikai dalį lėšų nusprendė grąžinti į savivaldybių biudžetus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

As durnas?

Taigi neseniai isrinkom tarybas, kada je jau suspejo prisihalturinti? Ir tipo te kurie pries tai 30 metu sedejo taryboje, juos neles?

Sūduvis

O kada STT pradės tyrimą dėl seimažmogam mokamo atlyginimo vokeliuose tik skambiai pakrikštintam ,, lėšos parlmentiniai veiklai,, kurių gal kokie 5-6 procentai tenka veiklai o likusi liūto dalis tai seimažmogų ir jų artimųjų gerbūviui?.?.

susirūpinęs

Kur Utenos sav. taryba su būvusiu ir esamu merais priešakyje. Viena tik gražino pinigus, o kiti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS