Juodasis trečiadienis Kauno gatvėse: vairuotojai atsidūrė ne tik alkoholio, bet ir įkalnių spąstuose | Diena.lt

JUODASIS TREČIADIENIS KAUNO GATVĖSE: VAIRUOTOJAI ATSIDŪRĖ NE TIK ALKOHOLIO, BET IR ĮKALNIŲ SPĄSTUOSE

  • 1

Trečiadienį Kaune užregistruoti net penki eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės, arba daugiau, kaip pusė visų tokių nelaimių, tądien įvykusių šalyje. Tarp nukentėjusiųjų – ir abu, Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, tądien šalyje eismo įvykiuose sužaloti vaikai.

Po vidurdienio Baltų prospekto pėsčiųjų perėjoje nukentėjo dvylikmetė. Ją kliudė automobilį „Ford Focus“ vairavęs garbaus amžiaus vyras. Sužeista mažametė nuvežta į ligoninę.

Pavakarę Kauno gatvės, remiantis Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėmis, tapo ypač pavojingos. Ypatingai – jų įkalnės. Jose užregistruoti net trys įskaitiniai eismo įvykiai.

Kaip jau rašėme, apie 16.35 val. Vilijampolėjė – vingiuotoje Pagėgių gatvės įkalnėje į priekyje važiavusį automobilį „Hyundai“, vairuojamą 38 metų vyro, atsitrenkė automobilis „Subaru Forester“, kurį vairavo 59 metų moteris. Per įvykį nukentėjo „Hyundai“ keleivis – vos trijų mėnesių mažylis, kuris nuvežtas į ligoninę.

Skaitytojos nuotr.

Po šeštos vakaro Verkių gatvėje, pirminiais duomenimis, automobiliui BMW, vairuojamam 25 metų vyro, apvažiuojant dviratininką, šis susvyravo, griuvo ir apgadino automobilį. 58 metų dviratininkas iš įvykio vietos taip pat nuvežtas į ligoninę.

Prieš septintą tiesioje Žemaičių plento įkalnėje automobilis „Peugeot“ atsitrenkė į priekyje sustojusį „Audi“, vairuojamą 36 metų vyro. Nukentėjo „Peugeot“ vairavusi 23 metų moteris.

Tačiau daugiausiai nukentėjusiųjų buvo per stiprią, kaip jau rašyta, kaktomušą, įvykusią prieš aštuntą vakaro Julijanavos gatvės vingiuotoje įkalnėje. Į šį eismo įvykį, paralyžavusį eismą per Marvelės slėnį, išskubėjo visos Kauno specialiosios tarnybos: policija, greitoji ir ugniagesiai gelbėtojai.

Remiantis Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėmis, pirminiais duomenimis, ši kaktomuša įvyko, į priešpriešinio eismo juostą išvažiavus automobiliui „VW Multivan“, kurio 47 metų vairuotojas buvo neblaivus (2,31 prom.). Susidūrimo su juo neišvengė „VW Transporter“ vairavęs bendraamžis. Nukentėjo abu – greitosios medikai juos išvežė į ligoninę.

Avarija Julijanavos gatvėje

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kauno policija savo suvestinėse praneša ir apie dar vieną eismo įvykį su „kvapu“, jau prasidėjus ketvirtadieniui. Apie 20 minučių po vidurnakčio Vaišvydavoje – Rūko gatvėje automobilio „VW Golf“ nesuvaldė neblaivus ir teisės vairuoti neturintis nepilnametis, gimęs 2004 m. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,64 prom.). Į gydymo įstaigą buvo pristatytas ir metais vyresnis šio nuo kelio nuvažiavusio ir informacinį stendą apgadinusio automobilio keleivis.

Remiantis Kauno policijos suvestinėmis, trečiadienio pavakarę galimai neblaivus „Opel Astra“ vairuotojas sukėlė Savanorių prospekte ir techninį eismo įvykį. Šį automobilį vairavęs 34 metų vyras kliudė „Seat Leon“ ir pasišalino iš įvykio vietos. O surastas atsisakė pasitikrinti blaivumą.

Gairės: eismo nelaimė, avarija LT, girtas vairuotojas, nelaimės, nukentėjo vaikai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

liepziedis

Idomu kas ir kada supyle kalna Pagegiu gatveje?,40 metu pragyvenau Vilijampolej,bet jokios ikalnes Pagegiu gatvej nepastebejau,gal zurnalistai nerasykit straipsniu neblaivus,ar apsiruke!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS