Kaire vietoj riaušių policijos patruliuoja kariškiai | Diena.lt

KAIRE VIETOJ RIAUŠIŲ POLICIJOS PATRULIUOJA KARIŠKIAI

Egipto kariškiai Kairo gatvėse netoliese Vidaus reikalų ministerijos pakeitė riaušių policiją, kuri ne kartą buvo susirėmusi su protestuotojais, mėginusiais patekti į pastatą, pranešė vienas armijos karininkas. Riaušių policija taip pat išvesta iš ministerijos pastato.

Atrodo, kad pašalinant visuotinai nekenčiamą riaušių policiją, siekiama sustabdyti smurtą, kuris per šešias protestų prieš valdančią karinę tarybą (ne prieš armiją) dienas Kaire pareikalavo daugiau nei 30 gyvybių, dar 2 tūkst. žmonių buvo sužeista.

Prie Tahriro aikštės esanti Vidaus reikalų ministerija buvo tapusi pagrindine susidūrimų vieta, kur policija prieš akmenis mėtančius demonstrantus naudojo ašarines dujas ir gumines kulkas.

Demonstrantai išjuokė Egiptą valdančios karinės tarybos ir daugiausia islamistinės partijos antradienį sudarytą susitarimą skubiai pereiti prie pilietinio valdymo.

Taip pat siekiant sumažinti įtampą šalyje, karinės tarybos vadovo pavaduotojas Sami Enanas pareiškė esantis pasirengęs susitikti su jaunimo aktyvistais, vadovaujantiems protestams Tahriro aikštėje, pranešė valstybinė televizija.

Egipto sveikatos ministerija parnešė, kad per neramumus 80 mln. gyventojų turinčioje šalyje 32 žmonės žuvo ir 2 tūkst. buvo sužeista.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS