Didesnio kiaušinių pigimo po švenčių nežada | Diena.lt

DIDESNIO KIAUŠINIŲ PIGIMO PO ŠVENČIŲ NEŽADA

Paukštininkystės įmonės ir ekonomistai prognozuoja, kad po švenčių kiaušiniai turėtų nežymiai atpigti, tačiau ankstesnių kainų tikrai nebebus.

Kitų nuomone, reikėtų tikėtis ne kiaušinių kainų mažėjimo, o tik to, kad kaina daugiau nebeaugs. Prekybininkai sako, kad pabrangimas su šventiniu laikotarpiu nesusijęs.

Pasak oficialios statistikos, kiaušiniai Lietuvoje nuo metų pradžios brango nuo 30 iki 50 procentų, labiausiai – kovą. Toks pokytis didesnis nei vidutinis Europos Sąjungoje.

Kai kurie specialistai pastebi, kad Lietuva viena tų šalių, kuriose kiaušinių kaina kilo sparčiausiai. Pasak vadybos konsultanto Justo Gavėno, tam įtakos turėjo ir patys pirkėjai.

„Kainos augimas yra labiau lemtas panikos arba deficito nuojautos“, – teigė jis.

Anot prekybininkų, kiaušinių kaina augo tik dėl to, kad įsigaliojus vištų gerovės direktyvai, Europoje sumažėjo jų pasiūla. Kalbintos paukštininkystės įmonės sako, kad kiaušinių Lietuvoje netrūksta.

Ekonomisto Alberto Gapšio teigimu, nemažai valstybių kiaušinių kainų nekėlė.

„Vežant kiaušinius iš tų šalių, buvo galima aprūpinti gyventojus tomis pačiomis kainomis“, – sakė jis.

Ekonomistas priduria, kad kiaušiniai Lietuvoje brangesni ir dėl vieno didžiausių Europos Sąjungoje pridėtinės vertės mokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Rimas

Kas darosi teismineje valstybeje!!!!

Piktas

jau dabar matos kad niekas neerka tu kiausiniu... pilnos lentynos ir dar isveza prekybininkai padekluose ir ne saldytuvuose, kur ziuri musu veternarine? kad nemato kad prekes aksponuojamos ne saldytuvuosse

taigis

sumazes kiausiniu pirkimas po velyku,ziuresim kur juos des pasenusius,jau as tai tikrai geriau turguje kaimisku kiausiniu nusipirksiu,bet svieziu,o pagaliau butu gerai is viso kokius tris menesius nepirkti tu kiausiniu,tikrai atpigtu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS