Keisis moksleivių pervežimo išlaidų kompensavimo tvarka? | Diena.lt

KEISIS MOKSLEIVIŲ PERVEŽIMO IŠLAIDŲ KOMPENSAVIMO TVARKA?

Seimo nariai įregistravo įstatymo projektą, kuriuo siekiama pakoreguoti moksleivių transporto išlaidų kompensavimo tvarką.

Seimo nariai Vaidotas Bacevičius, Erikas Tamašauskas, Audrius Endzinas ir Pranas Žeimys įstatymo projektą įregistravo penktadienį.

Šiuo įstatymo projektu siekiama nustatyti, kad važiavimo išlaidas kaimuose ir miesteliuose gyvenantiems mokiniams, šių mokyklų ar įstaigų darbo dienomis važiuojantiems į mokyklą ar įstaigą iki 40 km ir atgal, kompensuotų tos savivaldybės, kuriose minėti asmenys gyvena bei moka mokesčius.

Be to, nustatyti, kad vaikų globos namuose gyvenantiems mokiniams, važiavimo išlaidas kompensuotų vaikų globos įstaigų steigėjai, o bendrojo lavinimo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų bendrabučiuose gyvenantiems mokiniams važiavimo išlaidas kompensuoti yra netikslinga. Šiuo metu mokinių važiavimo išlaidas kompensuoja tos savivaldybės, kurių teritorijoje yra mokyklos ar įstaigos, į kurias važiuoja mokiniai.

Seimo narys E.Tamašauskas teigia, kad priėmus transporto lengvatų įstatymo 6 straipsnio pakeitimo įstatymą, būtų geriau kontroliuojamos lėšos, skirtos mokinių važiavimo išlaidoms kompensuoti.

"Logiška, kad transporto lengvatų kompensavimas turi būti savivaldybės, kurioje gyvena lengvatų gavėjai, atsakomybės sritis, o ne savivaldybės, į kurią vykstama mokytis", - teigia Seimo narys Vaidotas Bacevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS