Pradėta nagrinėti G.Miškinio, A.Ignoto ir N.Pažūsienės byla | Diena.lt

PRADĖTA NAGRINĖTI G.MIŠKINIO, A.IGNOTO IR N.PAŽŪSIENĖS BYLA

Teismas pradėjo nagrinėti piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi kaltinamų buvusių ir dabartinių Ūkio ministerijos pareigūnų Aniceto Ignoto, Gedimino Miškinio ir Neringos Pažūsienės bylą.

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas ketvirtadienį išklausė tik vieno liudytojo - "Lietuvos dujų" technikos direktorius Jonas Janulionis, kitas teismo posėdis numatytas balandžio 28-ąją, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė.

Pasak jos, vėliau numatyta po du teismo posėdžius gegužės ir birželio mėnesiais.

Buvęs Ūkio ministerijos sekretorius A.Ignotas, buvusi Teisės ir viešųjų pirkimų departamento vadovei N.Pažūsienė ir buvęs ministerijos valstybės sekretorius Gediminas Miškinis kaltinami piktnaudžiavę tarnybine padėtimi, kai 2008 metais, be konkurso pasirinkus Bronislovo Lubio valdomą "Achemą", buvo steigiama suskystintų dujų importo terminalo valdymo įmonė Gamtinių dujų terminalas.

Visi trys kaltinamieji nepripažįsta jiems pareikštų kaltinimų.

Šiuo metu G.Miškinis eina Ūkio ministerijos kanclerio pareigas, A.Ignotas nuo vasario 18 dienos pasitraukė iš Energetikos ministerijai pavaldžios Energetikos agentūros, o N.Pažūsienė dirba Finansų ministerijai pavaldžioje įstaigoje Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).

80 proc. Gamtinių dujų terminalo akcijų valdė valstybė, 20 proc. - B.Lubio kontroliuojamo koncerno "Achemos grupė" įmonė "Achema". 2009 metų pabaigoje jau kita - Andriaus Kubiliaus Vyriausybė likvidavo įmonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

to Tapatis

Visų pirma norėčiau rimtų argumentų dėl jūsų minimo komunizmo apraiškų Vilniaus Pedagoginiame universitete, o ne apsieinant vien tik šių žmonių buvimu šiame universitete (beje jis dar nėra oficialiai pervadintas į Edukologinį). Savo argumentus reikia mokėti patvirtinti bei pagrįsti, jei rašote, kitaip jie nieko verti kaip ir pats jų autorius.

Tapatis

p. A. Ignotas sėkmingai įsidarbino „auklėti“ jaunąją kartą (pamainą) Vilniaus Tautu draugyses ordino valstybiniame pedagoginiame institute (veliau - Vilniaus pedagoginis universitetas, dabar - Vilniaus edukologijos universitetas), kur jau auksciau sekmingai isidarbino p. V. Navickas (buv. Ignoto ir ukio ministras) ir net tapo ...Socialiniu mokslu fakulteto dekanu :) Ir toliau pedagoginis lieka komunizmo kalve :)

mizantropas

štai kaip "dirba" savo labui buvę sovietiniai pareigūnai, o dabar jie ir laisvos Lietuvos sau dirbantys tarnautojai. Ir tokių tūkstančiai, todėl ramia sąžine galima juos sodinti į kameras ir be teismo, eilėje laukia kiti...Kažkogėl kirkilo vyriausybei jie labai tiko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS