3 įvaizdžiai mamai ir dukrai: stilistė pataria, kaip atrodyti skoningai | Diena.lt

3 ĮVAIZDŽIAI MAMAI IR DUKRAI: STILISTĖ PATARIA, KAIP ATRODYTI SKONINGAI

  • 2

Mamos spintoje gulintys aukštakulniai kažkada atrodė neskoningi, o dabar jau mielai priderintumėte juos savo įvaizdyje? Šis jausmas pažįstamas daugeliui, kadangi įvairūs avalynės modeliai atgimsta ir dabar gali būti drąsiai pritaikomi tiek mamos, tiek dukros stiliuje. Artėjant mamos dienai, stilistė Viktorija Šaulytė dalinasi trimis įvaizdžiais, kurie įkvėps šią šventę sutikti stilingai.

„Pamirškite tuos laikus, kai mamos įvaizdis atrodė „senamadiškas“ ar neskoningas! Drąsiai ieškokite įkvėpimo mamos spintoje, o taip pat ir pačios paraginkite jas drąsiau žvelgti į avalynės lentynas, nepraeinant ir pro grubius sportinius ar gyvūnų kailių motyvais dekoruotus batelius”, – teigia stilistė.

1. Patogios espadrilės ir jūriniai motyvai

Laiveliai – tai klasika, kuri puikiai dera tiek mamos, tiek dukros deriniuose dėl patogumo ir universalumo. Tačiau šį sezoną V. Šaulytė rekomenduoja atkreipti dėmesį į spalvas ir rinktis kontrastuojančius modelius.

L. Norinkevičiūtės nuotr.

„Šį šiltąjį sezoną madingos kontrastuojančios spalvos: rožinė ir žalia, geltona ir violetinė, taip pat raudona ir mėlyna. Todėl rekomenduoju rinktis pastarąjį derinį, ypač jeigu norite į savo aprangą įnešti daugiau spalvų, tačiau siekiate išvengti akį rėžiančių ir labai ryškių elementų.  Be to, nepamirškite, kad espadrilių ar laivelių spalvą galite priderinti ir prie savo aksesuarų. Tokį derinį puikiai papildys marinistiniai motyvai: baltai-mėlyni dryželiai, inkariukų ikonos ar taškeliai“, – sako mergina.

Dar vienas elementas, į kurį vertėtų atkreipti dėmesį – avalynės padas. Ieškančioms išskirtinumo, pravartu pasižvalgyti į pintus ar kamštinius elementus, taip pat įvairius išsiuvinėtus motyvus. O ieškančioms uždaresnių modelių, stilistė pataria atkreipti dėmesį į mokasinus (angl. boat shoe). Kadaise šis modelis asocijavosi su prabanga ir vakarėliais jachtose, tačiau šį sezoną nusileidžia į miesto gatves, kur prigyja klasikos mėgėjų aprangoje.

2. Gyvūnų kailio raštai ir žemės spalvos

Gyvūnų kailių raštų avalynė – tai tendencija, kuria šiandien gyvena visos stiliaus mylėtojos. Tačiau ši tendencija lygiai taip pat pažįstama ir mūsų mamoms: šis motyvas tiek rūbų, tiek avalynės madoje išpopuliarėjo dar 90-aisiais. Todėl, anot stilistės, gyvūnų kailių raštai – tai puikus būdas mamos spintoje integruoti karščiausią šio sezono tendenciją.

L. Norinkevičiūtės nuotr.

„Pamenu, kai dar buvau visai mažytė, mama nusipirko tobulai gražius oranžinius aukštakulnius kvadratiniu kulnu, kurie dekoruoti gyvatės odos motyvais. Toks modelis tobulai atrodytų ir šiandien! Gyvūnų odos ir kailio motyvai patiks mamoms dar ir dėl to, kad jie puikiai dera su neutraliomis žemės spalvomis. Parduotuvėse žvalgykitės raudonos, rudos ar vyšninės – tai saugūs kolorito variantai, kurie neatrodys iššaukiančiai, bet bus itin stilingi“, – teigia mergina.

Jeigu mamos įvaizdis konservatyvesnis, tuomet visai nebūtina rinktis ryškių modelių. stilistė pataria ieškoti neutralių gyvatės ar krokodilo odos batelių, kurie neturi tokių ryškių spalvų kontrasto, tačiau dėl savo faktūros atrodo stilingai. Pavyzdžiui, neutralios juodos ar kūno spalvos espadrilės, dekoruotos gyvatės odos raštais.

3. Sportiniai bateliai – tiek mamai, tiek dukrai

Gera žinia mamoms – net jeigu jos yra klasikinio stiliaus mėgėjos, šį sezoną verta pasižvalgyti ir į sportinių batelių lentynas. Sportinis stilius tampa populiarus ne tik tarp jaunimo, bet ir tarp vyresnių žmonių dėl savo universalumo ir patogumo. Tad metas šį sezoną išrinkti porą mamai!

L. Norinkevičiūtės nuotr.

„Sportiniai bateliai – tai dar vienas modelis, kuris puikiai dera tiek mamai, tiek dukrai. Ypač dėl to, kad šiandien tapo visiškai įprasta net prie sportinių batelių derinti klasikinės aprangos elementus – lengvas palaidines ar marškinius, švarkelius ir skareles, klasikines rankines. Jaunimas jau priprato net prie klasikinio švarkelio autis sportinius batelius, bet vyresni žmonės į tai žiūri atsargiai. O be reikalo! Juk sportiniai bateliai dar ir labai patogūs, todėl leis daug greičiau ir paprasčiau atlikti visus darbus“, – pasakoja stilistė.

Jeigu „bjaurūs“ ar itin iššaukiantys avalynės modeliai per daug krenta į akį, rinkitės paprastus baltus sportinius batelius. Taip pat stilistė kviečia dairytis vieno ryškesnio tokios avalynės akcento: juostelės ar mažos ryškios detalės. Pavyzdžiui, neoninės spalvos motyvas, kuris šiemet labai populiarus. Tokiems bateliams papildomą stiliaus akcentą suteiks ir guminis padas, kuris primena retro stilistiką ir 90-aisiais išpopuliarėjusius sportinius modelius.

GALERIJA

  • 3 įvaizdžiai mamai ir dukrai: stilistė pataria, kaip atrodyti skoningai
  • 3 įvaizdžiai mamai ir dukrai: stilistė pataria, kaip atrodyti skoningai
  • 3 įvaizdžiai mamai ir dukrai: stilistė pataria, kaip atrodyti skoningai
  • 3 įvaizdžiai mamai ir dukrai: stilistė pataria, kaip atrodyti skoningai
  • 3 įvaizdžiai mamai ir dukrai: stilistė pataria, kaip atrodyti skoningai
  • 3 įvaizdžiai mamai ir dukrai: stilistė pataria, kaip atrodyti skoningai
L. Norinkevičiūtės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

WW

Baisiau aprerngti mamos dukrele negalejo? Nei vieno grazaus ivaizdzio. Kelnes per placios,raukslejasi. Bliuskos kaip nesciai! Jei mama apkuni,tai jai butinai reikia "nesciosios" aprangos? Geriau ta mama klausytu saves,o ne pasitiketu dukros ismislais.

60metu

Jokiu sportbaciu ir ant zemo kulno batu i gatve. Nebent namie, sode, pajuryje. O antros foto apranga yra tiesiog klaiki.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS