Apatinio trikotažo tendencijos: karaliauja komfortas, ekologija ir laukinė dvasia | Diena.lt

APATINIO TRIKOTAŽO TENDENCIJOS: KARALIAUJA KOMFORTAS, EKOLOGIJA IR LAUKINĖ DVASIA

  • 2

Mados ekspertai rudens-žiemos sezonui prognozuoja išaugusį patogios aprangos ir vizualiai per didelių drabužių populiarumą. Tačiau stiliaus tendencijoms paklūsta ne tik viršutinių, bet ir apatinių drabužių modeliai bei spalvos. 

„Apatinis trikotažas vyraujančiomis spalvomis bei raštais nenutolsta nuo šį sezoną madingų žemės, sodrių atspalvių bei gamtos motyvų. Tačiau galima pastebėti tik apatiniam trikotažui būdingų tendencijų, kurias seka ne tik pasaulis – neatsilieka ir Lietuva. Šiuo metu itin madingos patogios, iš tvarių medžiagų pagamintos kelnaitės, liemenėlės, naktiniai bei pižamos, paįvairintos spalvotais raštais“, – pasakoja apatinio trikotažo prekės ženklo „Etam“ pirkimų-pardavimų vadovė Lietuvoje Aušra Lukoševičienė.

Atstovė išskiria keturias šaltojo sezono apatinio trikotažo tendencijas.

Laukinė dvasia. Ant apatinių drabužių šį sezoną nugula leopardo, gepardo ir tigro kailio raštai. Populiarėja ir augalų motyvai – palmės, egzotinės gėlės, kiti augalai, primenantys neseniai prabėgusios vasaros nuotaikas. Gamtos motyvų raštai, dažnai derinami su sidabrinio ir auksinio atspalvio detalėmis, karaliauja visur: nuo visiškai minimalių laukinės gamtos akcentų ant audinio iki viso jo padengimo. Šią žiemą itin populiarūs augalų raštai tamsiame fone, sukuriantys tropinės nakties džiunglėse atmosferą.

Dėmesys komfortui. Kaip ir praėjusį sezoną, išlieka madingas nevaržantis judesių apatinis trikotažas. Tarp populiariausiųjų rikiuojasi liemenėlės braletės ir liemenėlės be lankelių (angl. soft-cup). Taip pat pastebima, kad sportinės liemenėlės dėvimos ne tik užsiimant aktyvia fizine, bet ir kasdien – net ir darbe. Madingi languoti (škotiški) raštai, būdingi tiek apatiniam trikotažui, tiek ir naktiniams bei pižamoms.

Ekologija. Užrašai „Gelbėkime gamtą“ nebėra tik skambūs tekstai, besipuikuojantys ant marškinėlių. Globalaus atšilimo, taršos, nykstančių gyvūnų problemos imamos spręsti iš esmės, pradedant ekologiškų medžiagų, tokių kaip organinė medvilnė ar perdirbamas poliesteris naudojimo, baigiant bendrais projektais su aplinkosaugininkų organizacijomis. Todėl ir apatinis trikotažas, pagamintas iš tvarių medžiagų, vis labiau populiarėja tarp vartotojų, kurie sąmoningai renkasi gamtai draugiškas drabužių alternatyvas.

Moteriškas žaismingumas. Net ir suaugusios, elegancija spinduliuojančios moterys namuose nevengia įsisiausti į animuotų gyvūnų arba kitais žaismingais raštais išmargintus chalatus ar pižamas. Nuotaikingi raštai, spalvos ir užrašai taip pat matomi tarp šio sezono „trendų“, pavergusių įvairaus amžiaus moterų širdis. Vyrauja švelnios medžiagos (aksomas, viskozė, satinas) ir šviesios, pastelinės spalvos.

Atstovė pabrėžia ir madingus sezono atspalvius: alyvuogių žalią, sodrią rožinę, šviesiai rausvą, įvairius pilkos, taip pat tamsiai žalią (chaki), sodriai mėlyną (angl. Petrol blue), kūno ir žemės spalvas.

Pabrėžiama, kad vyraujančios spalvos ir raštai keičiasi kas pusmetį ar metus, tačiau tokios tendencijos, kaip tvarių medžiagų naudojimas, ateityje ne išnyks, o stiprės. Gamintojai ir vartotojai skirs dar didesnį dėmesį gamtai draugiškų medžiagų naudojimui. Prognozuojama, kad organinė medvilnė ar perdirbamos medžiagos užims dar svarbesnę vietą parduotuvių lentynose ir vartotojų spintose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vika

Ar svarbu tos mados ubagam.Elitas išsirites iš ubagų ,tegul vargsta ieško ”madingų”.Niekam nesvarbu kaip tu atrodai,svarbu būti sveikam,patogiai ,švariai spsirengusiam.O madinga tai kas žmogui tinka.Bjauru žiūrėti į pripumpuotus vyrus ,moterys negro lūpomis,azijiečių žandikauliais ir pripumpuotom subybėm ir išmišrais papais.Šlykštu net laidas žiūrėti, kuriose dalyvauja tos Lietuvos eksperimentinės žiūrkės,praradusios savo prigimtinė išvaizdą,išpjaustytos.Sekmės juokinti pasaulį.

WW

Tuscias straipsnis. Madoje tas,kuris grazus, patogus ir naturalus. O visa kita skonio reikalas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS