Ką darysite su savo tatuiruote senatvėje? | Diena.lt

KĄ DARYSITE SU SAVO TATUIRUOTE SENATVĖJE?

  • 71

Bent kartą gyvenime tatuiruotas žmogus yra girdėjęs tokį klausimą. Iš karto pasidaro „šilta“ nuo tokio kitų rūpesčio, bet šįkart ne apie tai.

O iš tikrųjų, kas nutiks jūsų tatuiruotei senatvėje? „VEAN tattoo“ šiek tiek pagalvojo apie tokį populiarų klausimą.

Pirmiausia žmonės, kurie užduoda tokį klausimą, yra toli nuo tatuiruočių. Jiems tai nėra menas, jiems tai – juodas ženklas, kurį žmogus priverstas turėti visą gyvenimą. Seniau tatuiruotes daugiausia turėjo nuteistieji ir kariai. Norint pasidaryti tatuiruotę savo noru, iš meilės, reikėjo drąsos. Tokių žmonių buvo nedaug. Procesas nebuvo lengvas, bet kokybė buvo tinkama. Vyrauja įsitikinimas, kad padorūs žmonės senatvėje turi švarią odą. Na, tikrai sunku įsivaizduoti ant suoliuko prie laiptinės sėdinčią močiutę, slepiančią po rankovėmis tatuiruotę.

O gal visgi ne taip?

„VEAN tattoo“ nuotr.

Grakštus senėjimas yra visą gyvenimą trunkantis procesas, kurį sudaro ne tik genetinės savybės ar kokybiška priežiūra, tinkamas gyvenimo būdas, bet ir savęs bei savo natūralių pokyčių priėmimas.

Jei tatuiruotė buvo jūsų sąmoningas pasirinkimas, o ne užgaida ar paviršutiniškas noras išsiskirti, tuomet tikrai nesigailėsite. Žinoma, su sąlyga, kad atsakingai žiūrėjote į jos darymo procesus ir meistro pasirinkimą. Ignoruodami šiuos svarbius aspektus, nesuteikiate savo šedevrui nė vieno šanso. Blogai padaryta tatuiruotė bėgant metams negražėja. Tam įtakos turi ir kompetentingos jos priežiūros trūkumas.

Tinkama tatuiruotė pirmiausia daroma sau, o ne kitų vertinimui. Tai asmenybės atspindys, personažo dalis arba noras įamžinti svarbias gyvenimo akimirkas. Tai nereiškia, kad nuo jos reikia nupūsti dulkių daleles, tačiau vis dėlto teks pasirūpinti. Pavyzdžiui, susidraugaukite su kremu nuo saulės. Laikui bėgant tatuiruotė praranda buvusį ryškumą. Nespartinkite šio proceso UV spinduliais.

Stenkitės išlaikykite savo gerą formą. Staigus svorio kritimas arba svorio padidėjimas greičiausiai paveikia odos būklę, atitinkamai ir tatuiruotes.

Atidžiai pasirinkite tatuiruotei vietą. Ne visur oda yra vienodai tinkama tatuiruotėms. Tos odos dalys, kur yra nuolatinė trintis, greičiau neteks pigmento.

Kaip matome, tatuiruočių buvimas ar nebuvimas yra susiję su suaugusiojo pasirinkimu, su žmogaus individualumu, jo pasaulėžiūra ir šio pasaulio jausmu. Tatuiruotė, kaip ir žmogus, nėra amžina. Tačiau šis gyvenimo trapumas ir yra jo grožis. Daryti tai ar ne, priklauso nuo jūsų. Dėl savęs, „VEAN tattoo“ tikrai nusprendžia tai padaryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (71)

Patyręs.

O juk ta - tatujaravotė - tai Liucipieriaus žeklas, su kuriuo pro Dangaus vartus neįleis.

Jurgis

Senos tatuiruotos kekšės ir šernas už gilių maišą nep....ų.

tatuiruotas

tai tiesiog laukinis ir tiek. Atgal į džiungles. Šiauriečiai savęs nebiaurino tik šiltų kraštų laukiniai save taip puošė. Biauru žiūrėti 21 amžiuje į tokį meną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS