Ką verta žinoti apie grožio kaukes? | Diena.lt

KĄ VERTA ŽINOTI APIE GROŽIO KAUKES?

  • 0

„Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikinė sako, kad dirbdami iš namų dažniau mėgaujamės veido kaukėmis. Klientams kyla įvairiausių klausimų, kaip jas naudoti tinkamai ir ar tokių kaukių gali būti per daug.

– Ar galima naudoti kelias kaukes vieną po kitos?

– Taip, galima. Net nuo dviejų iki keturių skirtingų kaukių vieną po kitos. Iš pradžių – odą nušveičiame, tuomet galime pasirinkti giluminio valymo kaukę ir jau po to naudoti drėkinamąją kaukę ir kaukę – aplink akis.

– Kokias priemones rekomenduojama naudoti prieš užsidedant kaukę ir ją nusiėmus?

– Svarbiausia įsiminti, kad kaukė dedama ant nuvalytos ir tonizuotos odos. Jei naudojate drėkinamąsias, stangrinančias – nieko daugiau po to naudoti ir nereikia, tik kaukės likučius lengvai įmasažuokite į odą.

– Ar galima veido kaukę naudoti ir paakiams?

– Jei to nenurodo gamintojas – rekomenduojame veido kaukės nenaudoti paakiams. Jiems skirtos atskiros kaukės – kompresai ir „limpančios“ – jos skirtos ypač jautriai ir plonai paakių sričiai.

– Kiek kartų per savaitę rekomenduojama naudoti veido kaukes?

– Kartą, du kartus per savaitę. Kaukė – priemonė, kuria papildome savo veido odos priežiūrą ir pasilepiname.

– Ar galima veido kaukę laikyti ilgiau nei parašyta ant pakuotės? Ar galiu sau pakenkti?

– Visuomet prieš naudojant kaukes, rekomenduojame pasitarti su vaistinės grožio konsultantais ir perskaityti gamintojo rekomendacijas. Jei kaukė turi rūgščių, vitamino C ar retinolio, per ilgas laikymas gali turėti pasekmių, gali atsirasti paraudimai. Visada siūlau laikyti tik tiek, kiek nurodo gamintojas. Taip pat svarbu nepalikti valomųjų kaukių nakčiai.

– Ar tinka valomoji kaukė jautriai odai?

– Taip, vaistinėse galima rasti valomųjų kaukių jautriai odai.

– Kam rekomenduotumėte rinktis tepamas kaukes, o kam – lakštines?

– Iš tiesų, apsispręsti turėtų padėti jūsų pačių įpročiai. Tepamoms kaukėms dažnai reikia daugiau laiko, tai lyg SPA procedūra namuose. Lakštinės kaukės – daug plačiau naudojamos, jos dažnai pasitelkiamos, kai norime pasirūpinti oda, atlikdami kitus darbus, pavyzdžiui, vairuojant, dirbant iš namų, gaminant, maitinant kūdikį, žiūrint filmą ar skaitant knygą.

– Kokias išskirtines kaukes įvardytumėte?

– Sakyčiau, kad lakštinės kaukės dabar išgyvena aukso amžių. Jų vaistinėse turime apie 40 skirtingų rūšių – nuo smagių, gyvūno snukutį primenančių kaukių iki turinčių prabangių ingredientų.

– Kokią kaukę geriausia dovanoti draugei?

– Rekomenduoju, žvilgtelti, kokios kompanijos kremą ji naudoja, būtent tos pačios ir geriausia rinktis veido kaukę.

– Kokių kaukių nereikėtų persistengti naudojant?

– Visada sakau, kad neparsistengsite naudodami keturias kaukes – šveičiamąją, giluminio valymo, drėkinamąją ir paakių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS