Ko nereikia tikėtis iš lūpų permanentinio makiažo? | Diena.lt

KO NEREIKIA TIKĖTIS IŠ LŪPŲ PERMANENTINIO MAKIAŽO?

  • 3

Permanentinis makiažas jau seniai nebėra naujiena, o kaip tik – gana įprasta grožio procedūra. Moterys, šios procedūros dėka paryškinusios antakius, akių apvadą ar lūpas džiaugiasi, kad gali patraukliai atrodyti net nenaudodamos dekoratyvinės kosmetikos.

Tiesa, verta pripažinti, kad ne visos moterys lieka patenkintos lūpų mikropigmentacija. „Skin Olympus Clinic“ grožio specialistai išskiria dvi pagrindines priežastis, kodėl nusiviliama permanentiniu makiažu – tai nepagrįsti lūkesčiai arba neprofesionaliai atlikta procedūra. Norint pagrąžinti lūpas verta žinoti, kokio rezultato siekiama ir ko neverta tikėtis iš lūpų permanentinio makiažo.

Mikropigmentacija nesuteiks lūpoms putlumo

Bene dažniausiai meistrėms tenka priminti, kad lūpų putlinimas ir lūpų mikropigmentacija yra skirtingos procedūros, kurias atlieka skirtingi grožio specialistai. Permanentinis makiažas yra neinvazinė procedūra, kurios metu į lūpų odą įvedamas pigmentas, taip pakoreguojant lūpų kontūrą ir pagyvinant spalvą. Sodresnė lūpų spalva bei subtiliai paryškintas kontūras išties gali sukurti vizualiai didesnių lūpų įspūdį, tačiau joms nesuteiks didesnio putlumo.

Savo ruožtu putlinant lūpas injekcijos pagalba padidinama jų apimtis, tačiau nekoreguojama spalva. Tai reiškia, kad po putlinimo nepadažytos lūpos gali atrodyti blankiai, jei sumažėjusi natūrali lūpų pigmentacija. Siekiant, kad lūpos būtų ir putlesnės, ir ryškesnės reikėtų atlikti tiek lūpų mikropigmentaciją, tiek putlinimo procedūrą.

Lūpų kontūro korekcija nepadidins lūpų ploto

Paprastai moterys puikiai žino savo privalumus bei nedidelius trūkumus, kuriuos norėtų užmaskuoti, todėl labai svarbu meistrei aiškiai įvardinti, kokių patobulinimų siekiama. Lūpų kontūras gali atrodyti nesimetriškai dėl įvairių priežasčių – netolygios natūralios pigmentacijos, herpes paliktų randelių, raukšlelių ir individualių anatominių ypatybių. Patyrusi meistrė gali užmaskuoti nedidelius randelius, padailinti lūpų formą ir atkurti simetriją. Vis tik, mikropigmentacija gali nuvilti, jei tikitės, kad bus „nupieštos“ didesnės lūpos. Atliekant permanentinį makiažą pigmentas įvedamas tik lūpų zonoje. Tai reiškia, kad siauresnių lūpų plotas negali būti padidintas kontūrą perkeliant ant odos porų.

„Skin Olympus Clinic“ nuotr.

Jaunatviškesnis vaizdas nenaikinant lūpų raukšlelių

Permanentinis lūpų makiažas puikiai tinka tiek jaunoms panelėms, tiek brandesnio amžiaus moterims. Kaip taisyklė, skirtingo amžiaus moterys turi nevienodus tikslus bei lūkesčius. Jaunos merginos svajoja apie sultingas lūpas, o vyresnės moterys siekia užmaskuoti lūpų srityje išryškėjusias raukšleles.

Profesionalios meistrės subtiliai pagyvinta spalva, dailesnė lūpų forma bei aiškesnis kontūras suteikia jaunatviškumo įspūdį. Vis tik, derėtų įsidėmėti, kad mikropigmentacija koreguoja tik spalvą, bet nekeičia odos būklės ir neišlygina raukšlelių. Beje, vyresnėms moterims derėtų itin atidžiai rinktis meistrę, nes tik aukštos kvalifikacijos profesionalė bus įvaldžiusi koloristikos bei technikos subtilybes, užtikrinančias lūpų kontūro, o ne raukšlelių paryškinimą.

Profesionaliai atliekamas permanentinis lūpų makiažas tinka visiems odos tipams

Moterys, kurių lūpos yra sausos bei šerpetojančios dažnai sudvejoja, ar verta darytis lūpų permanentinį makiažą. Išties, pasitaiko atvejų, kai dirbant su sausa lūpų oda mažiau patirties turinčiai meistrei nepavyksta užtikrinti tolygaus spalvos pasiskirstymo. Tai dar viena priežastis lūpų permanentą patikėti tik aukštos kvalifikacijos specialistei, dirbančiai su pažangiais prietaisais bei naudojančiai tik sertifikuotas priemones. Tokia meistrė tinkamai įvertins lūpų būklę ir parinks konkrečiu atveju tinkamiausius pigmentus bei technologiją.

Profesionaliai atliekama lūpų mikropigmentacijos procedūra yra saugi ir tinka visiems odos tipams. Apsisprendus padailinti lūpas, verta kreiptis į grožio centrą, kuriame sutelkti aukštos kvalifikacijos grožio specialistai bei yra nuolat investuojama tiek į kvalifikacijos kėlimą, tiek į pažangią techniką bei aukštos kokybės priemones.

GALERIJA

  • Ko nereikia tikėtis iš lūpų permanentinio makiažo?
„Skin Olympus Clinic“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nusiš... į tokias reklamas

kaip debilai patenka į žiniasklaidą? Jei nežinai ką reiškia barbariškas žodis ir nemoki jo išsiversti, tai ir nerašinėk visokių sušiktų reklaminių rašliavų

PASTEBĖJIMAS

Grožio ir natūralumo

Jei neturi pinigų oertekliaus , o grožio norisi....

Ar galima pačiai pasidaryti permanentinį makiažą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS