M. Jašinskytė pristatė jogai skirtų drabužių kolekciją | Diena.lt

M. JAŠINSKYTĖ PRISTATĖ JOGAI SKIRTŲ DRABUŽIŲ KOLEKCIJĄ

  • 0

Pirmadienio vakarą sostinėje pristatyta jogos mokytojos Milanos Jašinskytės ir aktyvaus laisvalaikio prekės ženklo rūbų kolekcija „Keturios mes“.

Tai jogai ir aktyviam laisvalaikiui skirta kolekcija, įkvėpta keturių gamtos stichijų – oro, vandens, žemės ir ugnies. Renginio metu jas iliustravo ir atskleidė pirmą kartą viešai pristatytas M. Jašinskytės ir Mindaugo Rainio įspūdžių reportažas iš Havajų, kurtas specialiai šiai kolekcijai. Anot kūrėjų, gamtos elementai, laisvė, judėjimas ir harmonija – tai svarbiausi naujos kolekcijos akcentai.

Šį kartą kolekciją kūrė ne „Audimo“ rūbų dizaineris, o sporto šakos profesionalas, rašoma pranešime spaudai.

Pristatyme – vaizdo siužetas iš Havajų

Kolekcijos pristatyme jos svečiams pirmą kartą buvo pristatytas išskirtinis vaizdo reportažas iš M. Jašinskytės ir M. Rainio kelionės Havajuose. Būtent ten pora atrado visas gamtos stichijas ir vaizdo reportažu iliustravo kolekcijos elementus. Kaip M. Jašinskytė paatviravo – kelionėje netrūko ir iššūkių.

„Kad įamžintumėme kolekciją skirtingose stichijose, lipome į aukščiausias viršukalnes, filmavome prie galingiausių krioklių, patyrėme net vandenyno jėgą. Pastarojo bangos mus nubloškė į olas taip, kad abiem nepavyko išvengti sužalojimų. Tačiau rezultatas atperka pastangas – sukūrėme vaizdo siužetą, kuris puikiai iliustruoja ir pamoko, kodėl tie keturi elementai mums yra svarbūs ir kodėl, pažįstant tuos elementus, mes galime keistis patys. Manau, kad jei žmogus klausys, kas yra kalbama tame siužete, jis suklus. Man iki šiol eina šiurpas per kūną, jį žiūrint“, – teigia kolekcijos autorė.

Kolekcija – būdas pažinti save

Kolekcijos ašis – keturios gamtos stichijos – pasirinktos neatsitiktinai. Kolekcija paremta energijomis ir skirtingais jų atspalviais, kurios yra natūrali gamtos dalis. Anot kolekcijos autorės M. Jašinskytės, susitapatinimas su gamta žmogui yra dovana, kurią kiekvienas turėtų atverti tam, kad tobulėtų. Ši kolekcija – tai lyg noras paskatinti judėti savęs pažinimo, harmonijos link.

„Ši kolekcija yra subtilus būdas geriau pažinti save, sužinoti savo stipriąsias puses. Net tos savybės, kurios kartais mums atrodo kaip mūsų trūkumai, teisingai suvoktos bei nukreiptos, gali tapti tvirtybėmis. Norint geriau save pažinti, toli ieškoti nereikia – tik atsigręžti į tai, iš kur esame kilę – žemės. Žemė, kuri yra derlinga, vandeninga, sklidina oru bei savo centre sauganti ugninio kamuolio širdį. Ir visa tai esame mes, nes čia mūsų pirmieji bei vieninteliai namai“, – kolekcijos legendą komentuoja jos kūrėja.

Kūrybinė laisvė

M. Jašinskytei tai – pirmoji kurta drabužių kolekcija, iki šiol moteris su rūbų kūrimu nėra susidūrusi. Tačiau estetinis judesio ir aprangos vaizdas kolekcijos kūrėjai visuomet buvo svarbus. Anot M. Jašinskytės, kad ir kokia aktyvia veikla užsiimtų, jai svarbu išpildyti ją tiksliai, dailiai ir elegantiškai.

„Norėjau, kad  kolekcija leistų moterims pažvelgti į save, suprasti, kokie elementai glūdi jose, kuriuos iš jų reikėtų pastiprinti ar suvaldyti. Svarbu ir tai, kad sportuodama moteris jaustųsi graži. Pavyzdžiui, šiai kolekcijai sukūriau bliuzonus, su kuriais galiu vesti jogos ar net šokių pamoką, o po užsiėmimų – eiti gerti kavos ir vis tiek jausiuosi tvarkinga bei kasdieniškai elegantiška. Tokios moteriškos smulkmenos man svarbios. Džiaugiuosi, kad mano noras suteikti moterims galimybę pažinti save ir tai, kas supa mus aplink, sugulė į kolekcijos raštus“, – teigė M. Jašinskytė.

Jogos spalvos

Judėjimas savęs pažinimo link, harmonija ir balansas tarp gamtos stichijų – tai filosofija, kuri nugulė į jogai skirtą kolekciją. Raudona – tai ugnies spalva, juoda simbolizuoja žemę ir tvirtybę, mėlyna – tai vandens ir ramybės simbolis, o rožinė įkūnija oro stichiją ir svajingumą. Šios spalvos dominuoja visoje kolekcijoje ir jos rūbuose. Tačiau M. Jašinskytė pabrėžia, kad svarbu ne tik atrasti savo gamtos elementą, bet ir surasti balansą.

Moterims, vis svajojančioms pradėti sportuoti, bet pritrūkstančioms drąsos, raudona, ugnies spalva, bus paskatinimas judėti.

„Ugnies elemento nestokojančiai moteriai pasiūlyčiau susikurti balansą ieškant ramesnių spalvų, pavyzdžiui mėlynos, vandens elemento. O toms, kurios sportuodamos svajoja apie aukščiausius tikslus ar svajones, priminčiau, kad norint aukštai kilti, svarbu tvirtai atsispirti – čia į pagalbą ateina juoda, derlinga žemės spalva. Moterims, vis svajojančioms pradėti sportuoti, bet pritrūkstančioms drąsos, raudona, ugnies spalva, bus paskatinimas judėti. Švelnūs violetiniai oro elemento raštai tinka kiekvienai, kuri sportuodama nepamiršta moteriško svajingo prado“, – teigia jogos mokytoja. 

Funkcionalūs deriniai aktyviam laisvalaikiui

Kolekciją sudaro trys pagrindiniai rūbai – moteriška palaidinė, tamprės ir bliuzonas. Palaidinės su vidine liemenėle pagamintos iš nevaržančios judesių ir elastingos medžiagos, kuri greitai sugeria ir išgarina drėgmę, gerai išlaiko formą. Gamtos stichijų spalvomis margintos tamprės yra prailgintos, o tamprių apačioje – paraukimai, leidžiantys dėvėti jas dviem būdais: įprasto ilgio arba užtemptas ant kulno.

Moteriškas laisvas apšilimo bliuzonas sukurtas iš medžiagos, pagamintos iš natūralių pluoštų bei vilnos. Jo medžiaga pasižymi antibakterinėmis savybėmis, leidžia kūnui kvėpuoti, sugeria ir išgarina drėgmę, neerzina odos, palaiko pastovią kūno temperatūrą bet kokiomis oro sąlygomis.

GALERIJA

  • M. Jašinskytė pristatė jogai skirtų drabužių kolekciją
  • Milana Jašinskytė ir Mindaugas Rainys
  • M. Jašinskytė pristatė jogai skirtų drabužių kolekciją
  • M. Jašinskytė pristatė jogai skirtų drabužių kolekciją
  • M. Jašinskytė pristatė jogai skirtų drabužių kolekciją
  • M. Jašinskytė pristatė jogai skirtų drabužių kolekciją
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS