Patarimai, kaip pagerinti kavos skonį kavos aparate | Diena.lt

PATARIMAI, KAIP PAGERINTI KAVOS SKONĮ KAVOS APARATE

  • 13

Jei jau apsisprendėte pirkti kavos aparatą, natūralu, kad norite išnaudoti maksimalų jo potencialą, t. y. gauti patį geriausią kavos skonį. Sakoma, kad skonis draugų neturi, tad ir „geriausias“ kavos skonis yra gana asmeniškas dalykas. Nepaisant to, kad visi turime specifinių pageidavimų, yra keletas universalių metodų, kuriuos galite naudoti norėdami pagerinti kavos skonį.

Šviežiai malta kava

Jei pažvelgsite į kavos aparatų su integruotu malūnėliu skaičių, pastebėsite, kad šiandien rinkoje jų yra daugiau nei bet kada. Viena iš priežasčių yra tai, kad žmonės trokšta gerti kuo šviežesnę kavą.

Kavos malimas, kad ji būtų kuo šviežesnė, iš tiesų turi didelę reikšmę. Kai tik kava pradeda kontaktuoti su oru, jos kokybė ima „prastėti“. Oksidacija nėra geriausias procesas kavos pupelėms, tad tai reiškia, kad sumalus kavą reikėtų ją kuo greičiau suvartoti. Jei kava sumalama ir laikoma indelyje, jos kontaktavimas su oru neišvengiamas ir tai palaipsniui ima bloginti jos kokybę.

Pradėjus savarankiškai malti kavą savo kavos gėrimams, galima įsitikinti, kad šviežia kava paprastai yra daug geresnė.

Naudokite tinkamą malimo rupumą

Skirtingoms kavos rūšims reikalingi skirtingi malimo rupumai, kadangi tai glaudžiai susiję su kavos ir vandens sąlyčio svarba.

Pavyzdžiui, norint tinkamai paruošti espreso, kava turi būti sumalta labai smulkiai. Tai padeda kavai greitai išsiskirti į vandenį. Tačiau jei ruošiate kitus kavos gėrimus, kava tikrai neturi būti taip smulkiai sumalta, priešingai, reikia rinktis stambesnį malimą, kad geriau įsimaišytų į vandenį.

Naudokite šviežią pieną

Pieno, kurį naudojate kavos gėrimams, tipas gali turėti labai didelę įtaką. Naudoti ilgai negendantį pieną gali būti patogu, tačiau dėl jo perdirbimo būdo šis nebūna saldžiausias ir geriausio įmanomo skonio.

Kur kas geriau naudoti šviežią pieną. Daugelyje kavos aparatų yra galimybė gaminti pieno pagrindo kavos gėrimus, pavyzdžiui, latė. Kadangi pienas yra tiekiamas iš indo, reikia įsitikinti, kad vis dar yra šviežias ir laikomas šaltai.

Jei norite paeksperimentuoti, tuomet vietoje gyvulinės kilmės pieno turėtumėte išbandyti augalinės kilmės pieno gėrimus. Avižų, sojų, migdolų, kokosų pienas gali būti puikus pasirinkimas gaminant tokius gėrimus kaip latė ir kapučino. Tai tik keletas augalinio pieno rūšių, kurias galite išbandyti, o galbūt ir atrasti savo favoritą kasdieniam kavos puodeliui.

Naudokite tik geriausią kavą

Kavos gėrimo kokybė priklauso nuo svarbiausio ingrediento – kavos pupelių! Jei svarstote, kodėl jūsų kavos aparatas neišpildo jūsų tobulo kavos puodelio lūkesčio, yra didelė tikimybė, kad tai susiję su tuo, jog naudojate sau netinkančias kavos pupeles.

Kai kurios pigios kavos rūšys, kurias galite rasti prekybos centruose, nėra idealiai tinkančios kavos gėrimams ruošti. Pupelės yra perkepintos ir gaunamos iš kavos ūkių, teikiančių pigiausią, o ne pačią geriausią kavą.

Žinoma, jei norite tai pakeisti, reikia nusiteikti, kad už geresnės rūšies kavos pupeles mokėsite šiek tiek daugiau, nei esate įpratę. Rekomenduojame rinktis vienos kilmės kavą, prie kurios pateikiama daug informacijos apie ūkį, kuriame ji buvo užauginta. Tai padės jums patikrinti kokybę.

Kavos priedai

Yra daugybė galimų priedų pasirinkimo galimybių, kurie gali dar labiau pagerinti jūsų kavos patirtį. Žinoma, galima veltis į ilgas diskusijas šiuo klausimu, kadangi yra dalis kavos mėgėjų, kurie sako, kad į kavą nereikėtų dėti nieko, išskyrus vandenį ir galbūt pieną. Tačiau negalima paneigti, kad žmonės mėgsta į kavą dėti cukraus, sirupo, cinamono ir kitų priedų. Kodėl neįrengus paprastos stotelės šalia kavos aparato ir nesuteikus žmonėms šių galimybių, kai tik ruošiate kavos gėrimą?

Kavos aparatas iš tikrųjų yra toks geras, koks geras yra jį valdantis asmuo ir į jį dedami ingredientai. Žinoma, turite įsitikinti, kad išsirinkote puikų kavos aparatą, tačiau naudodami puikią kavą, kitus geriausius ingredientus ir jį prižiūrėdami, galite sustiprinti kavos skonį.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Xy

Aš tai norėčiau, kad kava skani būtų puodelyje, o ne kavos aparate (dar neišbėgusi)

!!!

Svarbiausia reikia geros kavos, o aparatas nesvarbu. Aš kavą ir arbatą užsiplikau puodelyje. Nėra nieko tobulesnio už rankinį darbą

Anonimas

STRAIPSNIS APIE ŠŪDA IR GRŪDA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS