Patarimai, kaip prižiūrėti auksinius vestuvinius žiedus | Diena.lt

PATARIMAI, KAIP PRIŽIŪRĖTI AUKSINIUS VESTUVINIUS ŽIEDUS

  • 2

Dažnai galima rasti įvairių patarimų, kaip reikėtų saugoti ar kada nereikėtų nešioti tam tikrų papuošalų.

Tačiau vestuvinis žiedas yra tas aksesuaras, kurį mūvime praktiškai visuomet ir tikrai labai retais atvejais nusimauname nuo piršto. Būtent dėl šios priežasties šis juvelyrinis dirbinys pareikalauja dažnesnės priežiūros bei atnaujinimo.

Profesionalus žiedų atnaujinimas

Dėvimi kasdien aukso žiedai natūraliai praranda blizgesį, susibraižo, nes yra nuolat veikiami mechaninio bei įvairių chemijos priemonių poveikio. Taip nutikus visuomet galima kreiptis į bet kurį juvelyrą, kuris profesionaliai atnaujins jūsų vestuvinius žiedus. Ir jie vėl atrodys kaip nauji, tarsi juos mūvėtumėte pirmą dieną.

Žiedų atnaujinimo būdai ir priemonės namų sąlygomis

Keletas patarimų, kuriais vadovaudamiesi galėsite atlikti auksinių žiedų atnaujinimą patys namuose. Norint panaikinti įbrėžimus ir suteikti žiedui blizgesį, nereikia jokių specialių priemonių. Tam visiškai pakanka namuose turimų priemonių, o kartais – tik minkšto flanelės ar zomšos audinio.

Vienos iš efektyvių ir puikiai aukso priežiūrai tinkančių priemonių – tai skystas muilas arba indų ploviklis, valgomoji soda, citrinos rūgštis, dantų pasta ir minkštas dantų šepetėlis. Žiedų poliravimui kai kuriais atvejais iš tiesų pakanka tik muiluoto šilto vandens arba sodos su muilu.

Amoniakas – dar vienas preparatas, kuris labai efektyviai pašalina įbrėžimus.

Į jį kelioms minutėms pamerkus žiedą, švelniais judesiais poliruojame jį minkštu dantų šepetėliu. Vėliau nusausiname ta pačia flanelės ar zomšos skiaute. Žinoma, galima naudoti ir specialiai auksui skirtas servetėles.

Amoniakas – dar vienas preparatas, kuris labai efektyviai pašalina įbrėžimus. Tiesa, tam būtina laikytis griežtų proporcijų ir rekomenduojama amoniako naudoti tik 1/6, lyginant su vandens kiekiu. Šiame tirpale palaikyti žiedą iki vienos minutės ir nusausinti jau įprastu būdu.

Atnaujinimas gali būti reikalingas ir tais atvejais, kuomet nuolat naudojate kosmetiką rankoms – kremus, losjonus. Nuo šių priemonių auksas taip pat praranda blizgesį, o jam atgaivinti puikiai tinka citrinos rūgšties ir vandens tirpalas. Šiame tirpale žiedus galima net ir pavirti kelias minutes.

Žiedų su akutėmis valymui ir priežiūrai puikiai tinka spiritas, degtinė, tas pats amoniakas. Valyti reikėtų atsargiai, suvilgius ausų krapštuką.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Grandinėlės nuplauti galima su skystu muilu užpylus ant kempinės,vienu kempinės galu paplovus išsiplauna,blizga kaip naujos.

Gija

Nereikia net muilo,seno lūpų dažo ,ar dantų pastos užtenka.Aptepti lūpdažių žiedą ar sidabro gaminį, paskiau vilnonių skudurėliu pablizginti ir viskas.Nusipoliruoja ir blizga kaip naujas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS