Plaukų priežiūra: nuo slinkimo gelbėja liaudiškos priemonės | Diena.lt

PLAUKŲ PRIEŽIŪRA: NUO SLINKIMO GELBĖJA LIAUDIŠKOS PRIEMONĖS

  • 4

Slenkantys ir retėjantys plaukai – ir vyrų, ir moterų problema. Kosmetikos priemonių, skatinančių plaukų augimą, pasiūla didžiulė, tačiau norimo efekto nėra. Todėl vis dažniau atsigręžiama į praeityje naudotas natūralias grožio priemones.

Itin naudingas masažas

Kovojant su plaukų slinkimu ir plikimu svarbų vaidmenį atlieka galvos masažas. Tai itin efektyvus būdas skatinti plaukų augimą. Masažuojant galvos odą pagerinama kraujotaka, suaktyvinami plaukų folikulai, išvalomos riebalinės liaukos.

Stenkitės galvos odą masažuoti kuo dažniau, jei tik įmanoma – kiekvieną vakarą. Masažuoti patariama palenkus galvą žemyn, nes taip dar labiau skatinama kraujotaka. Masažuoti galvos odą galite šukuodami plaukus įvairiomis kryptimis. Šukavimas taip pat suaktyvina kraujotaką ir padeda greičiau augti plaukams, stabdo jų slinkimą.

Labai svarbu – taisyklingas šukavimas. Nepamirškite, kad neatsargus šukavimas gali pažeisti plauko struktūrą – plaukus reikėtų pradėti šukuoti ne per visą ilgį, bet nuo plaukų galų. Ir tik paskui šukuoti nuo viršaus iki vidurio. Rinkitės šukas iš plaukus tausojančių natūralių medžiagų, medines šukas ar šepečius su natūraliais šerno šeriais.

Senovinis preparatas

Mūsų močiučių laikais žmonės, norėdami sustabdyti plaukų slinkimą ir paskatinti augimą, prieš plaudami galvą įmasažuodavo galvos odą čemeryčių vandeniu. Šį senovinį preparatą dabar daugelis žino kaip veiksmingą priemonę nuo utėlių ir visiškai pamiršo kitas gerąsias šio augalo savybes.

Tačiau visai be reikalo. Naudojant čemeryčių vandenį plaukai ima augti sparčiau dėl kraujotaką aktyvinančio poveikio. Plaukų folikulai geriau ir greičiau aprūpinami reikiamomis medžiagomis, todėl naudojant šį žolelių užpilą galima pasiekti puikių rezultatų, kokių nepavyksta su cheminiais gaminiais.

Čemeryčių vandenį naudoti išties paprasta – tereikia kaskart prieš plaunant galvą įmasažuoti į odą. Palikti valandai ar dviem ir perplauti šampūnu. Bekvapė žolelių tinktūra nesukelia nemalonių pojūčių. Čemeryčių vandenį taip pat galima naudoti kaip naminių plaukų kaukių sudedamąjį komponentą. Šaukštelį žolelių užpilo sumaišyti su medumi, aliejumi, kiaušinio tryniu.

Be to, šis natūralus žolelių preparatas nuo seno naudojamas ne tik kaip plaukus tausojanti ir jų augimą skatinanti natūrali priemonė. Čemeryčių vanduo yra puikus būdas atsikratyti pleiskanų.

Plaukus po trinkimo visada praskalaukite drungnu vandeniu. Ištrinkus galvą reikėtų leisti plaukams išdžiūti natūraliai, nenaudoti plaukų džiovintuvo, plaukų tiesintuvų ar žnyplių.

Tausokite ir saugokite

Kitas svarbus dalykas, kurį mes neretai pamirštame rūpindamiesi savo plaukais, – plaukų aksesuarai. Jei mėgstate plaukus rišti, venkite stipriai veržiančių gumyčių ir segtukų, nes taip suprastėja kraujotaka, o įtemptų plaukų svogūnėliai neaprūpinami reikiamomis medžiagomis, todėl plaukai ne tik lėčiau auga, bet ir dažniau lūžinėja, skilinėja.

Tiesa, mūsų močiučių laikais moterys vengdavo būti palaidais plaukais – jos pindavo kasas net eidamos miegoti. Supinti plaukai mažiau veliasi ir lūžinėja. Jei yra galimybė, miegoti reikėtų ant šilkinių pagalvės užvalkalų, taip plaukai saugomi nuo trinties į šiurkščią pagalvę.

Plaukus taip pat reikėtų saugoti ir nuo didelių šalčių, vėjo, taip pat ir tiesioginių saulės spindulių, karščio. Todėl tiek žiemą, tiek vasarą ilgas kasas patartina saugoti po galvos apdangalais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

audra

Cemeryciu vandeni as naudojau 1980 m Labai liaudiskas pigus ir veiksmingas gaila jai nera pirkti O kaip tik ruosiausi pirkti nes pavasaris

Patvirtinu

Taip, čemeryčių vanduo ir cinkas sustabdo plaukų slinkimą.

Ana

Camelijoi vaistinei ira
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS