Plaukų priežiūra vasarą: „Eurovaistinės“ grožio specialistė įvardijo 4 auksines taisykles | Diena.lt

PLAUKŲ PRIEŽIŪRA VASARĄ: „EUROVAISTINĖS“ GROŽIO SPECIALISTĖ ĮVARDIJO 4 AUKSINES TAISYKLES

  • 1

Išsausėję, lūžinėjantys ir žvilgesį praradę plaukai – tai problemos, su kuriomis dažniau susiduriama vasarą. Šiltuoju sezonu plaukų sveikatai įtakos gali turėti karšti orai, drėgmė, sūrus jūros vanduo ir ultravioletiniai saulės spinduliai. Todėl „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė dalijasi keturiomis  auksinėmis taisyklėmis, kaip šią vasarą prižiūrėti savo plaukus.

Galvos odos pilingas – bent kartą į mėnesį

„Bent kartą per mėnesį namuose naudokite šveičiamąją galvos odos kaukę – pilingą. Jis padeda sureguliuoti riebalinių liaukų sekreto kiekį, dėl kurio plaukai pradeda rečiau riebaluotis. Nepamirškite, kad plaukuose ilgainiui gali likti įvairių kosmetinių priemonių likučių, dėl kurių plaukai praranda gyvybingumą ir lengvumą, atrodo labiau susiriebalavę“, – pasakojo „Eurovaistinės“ grožio specialistė A. Vareikienė.

Drėkinamoji kaukė – ant sausų plaukų nakčiai

Jeigu plaukai ypač sausėja, prarado savo gyvybingumą, o ir galiukai pradėjo stipriau skilinėti, „Eurovaistinės“ grožio specialistė A. Vareikienė pataria nakčiai sausus plaukus ištepti drėkinamąją kauke ir plaukus išsitrinkti tik ryte.

„Naudojant drėkinančias kaukes arba aliejų ant drėgnų plaukų, susidaro barjeras tarp vandens ir aliejaus, kuris plaukui apsunkina naudingųjų medžiagų įsisavinimą. Sušildykite drėkinamąją kaukę tarp delnų ir plonu sluoksniu ištepkite du trečdalius savo plaukų. Na, o ryte atsikėlę vadovaukitės jums įprasta plaukų priežiūros rutina“, – sakė grožio specialistė A. Vareikienė.

SPF apsauga reikalinga ir plaukams

Grožio specialistė A. Vareikienė pabrėžia, kad vasarą ypač svarbu nuo kenksmingųjų UV spindulių saugoti ne tik savo odą, bet ir plaukus:

„Jeigu mūsų oda geba pati kovoti su saule ir savaime atsinaujinti kas 28 dienas, vertėtų žinoti, kad plaukai tokios savybės neturi. Jie patys iš savęs neatsinaujina ir gali nebent ataugti nuo šaknų. Ilgainiui tai išsausina mūsų plauką, šis pradeda lūžinėti, praranda gyvybingumą. SPF priemonių, skirtų plaukams, atsiranda vis daugiau, todėl jas labai svarbu įtraukti į savo plaukų priežiūros rutiną“, – teigė „Eurovaistinės“ grožio specialistė A. Vareikienė.

Maitinkite plauką iš vidaus

„Norint užtikrinti visokeriopą plaukų sveikatą, svarbu plauką puoselėti ne tik iš orės, bet ir vidaus. Kartais gali turėti visas plaukų priežiūros priemones, bet jeigu plaukai bus nusilpę dėl vitaminų trūkumo, tai nepadės. Dėl to vasarą, susiduriant su aktyvesne plaukų pažaida, svarbu papildomai naudoti tokius vitaminus, maisto papildus ir jų kompleksus kaip biotinas, kolagenas, geležis, cinkas, taip pat vitaminai C ir D“, – patarė „Eurovaistinės“ grožio specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ramutis, Senelis is Swedijos

Zinot mane juokas ima nuo tokiu nepraktisku patarimu. Mano Mamyte 95metu iskeliavo i ana pasauli su tokia plauku kupeta, kad visi jaunesni pavydejo, -jos kosmetika buvo kas antra menesi su dilgelyciu nuoviru plauti galva. Tai as manau jei siu dienu jaunimas taip pat darys, tai Lietuvoje bus daug daugiau mastanciu zmoniu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS