Spintos revizija stilingam ir lengvam pavasariui | Diena.lt

SPINTOS REVIZIJA STILINGAM IR LENGVAM PAVASARIUI

  • 5

Natūralu, kad pamažu artėjant šiltajam sezonui vis dažniau norisi išsivaduoti iš sunkaus žieminio palto ir šilto šaliko. Palengva šylantys orai neretai jau leidžia pasvajoti ir apie lengvesnius bei spalvingesnius drabužius.

Kol vėsus oras dar sustabdo nuo šio žingsnio, pravartu atlikti namų spintų reviziją ir pasiruošti patogiam pavasario sezonui. Vos keletas svarbių žingsnių, atliktų dar prieš sulaukiant tikrojo pavasario, tikrai padės dėmesingai peržvelgti savo garderobą ir išvengti chaotiško drabužių ieškojimo staiga atšilus orams.

Negailėkite ir nesigailėkite

Dažna klaida, kurią kartojame kone kasmet – gailime išmesti širdžiai mielus, tačiau jau nudėvėtus ir nebetinkamo dydžio drabužius. Jei kiekvieną kartą pavasariop iš spintos ištraukę seniai įsigytą pavasarinį kostiumėlį pakartojate sau, kad šiemet tai jau susiimsite ir tikrai į jį tilpsite, verčiau atsisakykite šios minties. Toks sumanymas pamažu gali privesti net prie alinančių dietų, netinkamo sporto režimo bei slegiančių minčių ir mažėjančios savivertės.

Senus, jau keletą metų nenešiojamus drabužius verčiau parduokite patogiose platformose ir programėlėse – ne tik atsikratysite sąžinės graužimo dėl kelių pandeminių kilogramų, bet ir užsidirbsite. Stipriau padėvėtus drabužius galite paaukoti mažiau pasiturintiems žmonėms, prieglaudoms ar krizių centrams – toks geras darbas atneš ir pakilesnę nuotaiką.

Paruoškite vietos pavasariškiems deriniams

Atsikratę senų ir netinkamų drabužių pastebėsite, kad kur kas patogiau galite sudėti visus turimus drabužius. Savaime suprantama, kad kol žiema dar neužleido vietos pavasariui, po ranka pravartu turėti bent kelis šiltesnius derinius, tačiau šalia jų pamažu galite dėlioti jau ir lengvesnius variantus. Jei spintoje turite daug lentynų, pabandykite sukurti logišką išdėstymą – patogiausiai pasiekiamoje lentynoje dėkite šiuo metu aktualiausius drabužius, o aukščiau sudėliokite šiltajam sezonui tinkamus derinius su sijonais, lengvesniais džinsais, kelnėmis. Šitaip tvarkydami spintą taip pat greičiau pastebėsite, kokių drabužių turite pakankamai, o kurių įsigyti reikėtų jau artimiausiu metu. Pavasariop parduotuvėse gausu išpardavimų bei ypatingų pasiūlymų, tad pripildyti lentynas mėgstamų spalvų ir modelių rūbais tikrai nebus sudėtinga. Juolab, šiais laikais savo garderobu pasirūpinti galite nė neišeidami iš namų – elektroninėse parduotuvėse sudaryti pavasarišką rūbų asortimentą padės virtualūs asistentai bei madingiausių derinių pasiūlymai.

Nepamirškite pasirūpinti ir spinta

Dar vienas svarbus žingsnis, turintis daug įtakos lengvam, patogiam ir stilingam pavasariui – tai jūsų spinta. Tvarkydami drabužius ir kurdami derinius artėjančiam sezonui įsitikinkite, ar spintos durys juda tinkamai, neskleidžia jokių pašalinių garsų ir ar jos vidaus mechanizmai vis dar patvarūs ir lengvai valdomi. Naudojantiems senesnius spintų modelius patartina mechanizmus nuvalyti ir sutepti specialiu tepalu – taip pašalinsite nemalonų girgždesį ir cypimą atidarant, o patys lankstai judės kur kas sklandžiau. Jei pastebėjote išlūžusių lentynų ar klibančių mechanizmų, verčiau apsvarstykite galimybę įsigyti naują spintą, mat tvarkyti senąją gali būti keblu. Gamintojai dažnai nebetiekia senų modelių detalių, o originalias detales pakeitus universaliomis šios, tikėtina, tarnaus kur kas trumpiau. Tokiu atveju sumanu pasidomėti moderniais spintų modeliais ir įsigyti naują baldą. Žinoma, toks sprendimas gali kainuoti net keletą šimtų eurų, todėl vartant baldų katalogą internete pravartu pasidomėti ir finansavimo galimybėmis. Jei turite gavę jūsų finansines galimybes atitinkantį paskolos variantą, pasiruošti pavasario sezonui galėsite kur kas paprasčiau, o ilgalaikė investicija į naują baldą atsipirks jo patogumu ir talpumu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Tas kas žmogui tinka tas ir gražu o ne tas kas madinga.Pažiurekite į panašūs šitie rūbai,už dyką aš jų neimčiau

Vilma

Stipriau padėvėtus reikia išmesti, o ne aukoti.

lile

Tokiu slyksciu tu vadinamu dizaineriu skudru nei uz dyka neimciau,cia nebent sode kaliause pastatyt pauksciam baidyt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS