Suknelės pavasarį: nėra geresnio laiko eksperimentams | Diena.lt

SUKNELĖS PAVASARĮ: NĖRA GERESNIO LAIKO EKSPERIMENTAMS

  • 0

Pavasaris prasideda nuo suknelės. Tegu ji būna atsakymas į kankinantį klausimą, kuo puoštis sušilus orams. Vienas drabužis ir jokio rytinio galvos skausmo, ką apsirengti. Dar ramiau, kai ta pati suknelė puikiai tinka dieną pradėti ir ją užbaigti mieste. Pasak stiliaus žinovės Jūratės Stanslovaitytės suklysti šiemet itin sunku, nes leidžiama viskas.

Ir vėl gėlės

„Šį sezoną bet kurios spintos vargus gali išspręsti dryžuota arba gėlėta suknelė. Gėlės pavasarį – jokia naujiena. Spintos ir gatvės vos atšilus orams pražysta beveik tiesiogine to žodžio prasme, todėl margaspalviai gėlėti audiniai kai kurioms stileivoms pelnytai sukelia nuobodulį. Kaip sužydėti, kai „žydi“ visas miestas, nes gėlių raštai ir augaliniai motyvai tampa kone priverstiniu must-have. Dizaineriai pasirūpino, kad „gėlėta“ šiemet taptų nauja“, – sako „Membershop“ atstovė J. Stanslovaitytė.

Atkreipkite dėmesį į kitokius gėlių ir augalų marginimus – galima išsiskirti jų grafika. Nemažai dizainerių ant vienspalvių suknelių perkėlė vintažinius augalinius motyvus, kurie primena dekoro audinį, piešinį ant drobės. Tokiais „antspaudais“ marginta laisvesnio silueto midi suknelė gali tapti pavasario pirkiniu, kuris bus vertingas ir vasaros atostogoms, derėsiantis prie vienspalvių laisvalaikio batelių ar basučių.

Raštai, raštai, raštai

Raštų maišymas skirtingais blokais – vienokio rašto rankovės, kitokio – likusi suknelė – viena iš šio sezono tendencijų. Kai kurie dizaineriai renkasi dvigubą derinį – dvi tendencijas sujungdami į vieną, pasiūlydami, pavyzdžiui, ryškią geltoną gėlėmis margintą suknelę.

Gėlės, dryžiai, taškeliai – raštų klasika, bet šioje paletėje užtikrintai įsitvirtino ir gyvūnų raštai. Nereikia baimintis nei leopardo, nei tigro ar zebro kailių imitacijos. Juolab, kad tokia pavasarinės suknelės investicija gali atsipirkti ir rudeniop. Jei tokia suknelė per drąsu, prireiks bent kokios nors gyvūnų rašto detalės. Šis pavasaris puiki proga prisijaukinti, ypač, kai jau išmokta svarbi derinimo taisyklė – greta gyvūnų rašto, visa kita garderobe „mažiau yra daugiau“.

Vintažiniai siluetai

Pavasario eksperimentams kelią parodo 8-9 dešimtmečių vintažiniai elementai. Praėjusiais metais įsitvirtinusios kaubojiškos ar prerijų stiliaus suknelės matomos ir pavasario kolekcijose, tik šiltesni vėjai jas atnaujina praėjusių dešimtmečių spintų ir vakarėlių elementais. Pavasarį akį trauks pūstos rankovės, raukiniai ar korsetą primenantys modeliai.

Suknelės pūstomis rankovėmis derinamos prie masyvesnės avalynės arba šio sezono klasikos – baltų sportbačių.

80-ųjų dvasia į madą sugrąžina ir daugiau drąsių elementų. Puošnias išleistuvių sukneles primena kaspinai ar net plunksnos. Kuo ryškiau – tuo geriau. Šis pavasaris leidžia chaosą. Drąsus pasirinkimas – ne kasdienai, bet tai gali būti akį prikaustantis įvaizdis šokių aikštelėje.

Priešingybe įdomiems kirpimams tampa universali, vyriškos aprangos įkvėpta marškinių tipo suknelė. Juolab, kai pavasariniai mados vėjai atnaujino ir ją. Ilgesnė, aiškaus kirpimo suknelė puikiai tiks ir prie masyvių sportbačių, ir prie elegantiškesnės avalynės. Vadinasi, jos derinius galima rinktis ir kasdienei darbo aprangai, ir žaismingam laisvalaikio įvaizdžiui.

Citrinų geltona

Sezono paletės karalienės – citruso ir koralo spalvos. Koralinė su balta sukurs amžinos klasikos derinį. O ryškūs geltonos atspalviai toli gražu nėra akcentai. Geltona gali būti vienintelė įvaizdžio spalva – meliono ar citrinos spalvos suknelė ir gelsvi akiniai nuo saulės – nei per ryšku, nei per geltona. Rengtis ryškiai įpareigoja kiekvienas pavasaris, o šiemet jis gatves užlieja ir neoninėmis spalvomis.

Greta rikiuojasi ir audinių įvairovė. Nenatūralios spalvos sufleruoja ir tokius pat audinius – permatomos ar ryškiaspalvės gumą primenančios medžiagos gali rasti vietą stilingo šiltojo sezono garderobe.

O lengvesnio audinio suknelės dėvimos kaip ir bet kurį kitą šiltąjį sezoną. Jei lengva boho stiliaus romantika pabodo – dizaineriai siūlo megzto audinio alternatyvų. Plono megzto audinio suknelės iš neryškių tos pačios spalvos dryžių ar neutralių kūno, kreminių atspalvių puikiai tiks prie klasikinių lygiapadžių.

GALERIJA

  • Suknelės pavasarį: nėra geresnio laiko eksperimentams
  • Suknelės pavasarį: nėra geresnio laiko eksperimentams
  • Suknelės pavasarį: nėra geresnio laiko eksperimentams
  • Suknelės pavasarį: nėra geresnio laiko eksperimentams
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS