Vėlyvo rudens garderobui – stilingi deriniai | Diena.lt

VĖLYVO RUDENS GARDEROBUI – STILINGI DERINIAI

  • 0

Bobų vasara ir šilti rudens vakarai – jau praeitis ir metas ruošti tikrą rudenišką mados arsenalą. Megztos liemenės, odinės striukės, ryškios kepurės – pasirinkimas didžiulis, tačiau kaip atrasti tą vienintelį akcentą, kuris garantuotų stilingo įvaizdžio sėkmę?

"Atsakymas paprastas – stambūs ir ryškūs aulinukai derinami su plačiomis kelnėmis. Šis derinys tiesiog privalo būti jūsų spintoje šį rudenį", – teigia stilistė, mados tinklaraščio "Deichmann Shoelove" autorė Viktorija Šaulytė-Mockė ir dalijasi idėjomis, kaip šiuos mados elementus derinti tarpusavyje.

1. Mamos džinsai ir balti aulinukai

Vienas paprasčiausių tokių batų ir kelnių derinių – plačios patrumpintos ar atraitotos kelnės ir grubūs, minimalistiniai aulinukai.

"Pamenate laikus, kai ilgaaulius ir prigludusius batus susikišdavome į aptemptus džinsus? Šį sezoną siūlau išbandyti kiek kitaip – rinktis stambius ir grubius batus bei plačias kelnes. Taip, šis derinys gali būti kiek neįprastas, bet jį puikiausiai įvaldė Kendall Jenner ir daugybė kitų žymių merginų, tad kodėl turėtų nepavykti ir jums? Nesvarbu, ar dėvite džinsus su kutais, platėjančias kelnes ar trijų ketvirčių kulotes, apsvarstykite galimybę užbaigti savo įvaizdį aulinukais. Be to, visai nebūtina galvoti tik apie juodą spalvą – jau praėjusį sezoną balta tapo rimta juodos konkurente. O šį sezoną ypač madingi ir kreminiai, samanų atspalviai", – sako stilistė.

Jei batai itin grubūs, V.Šaulytė-Mockė siūlo juos derinti prie platesnių trumpesnių džinsų, kad jūsų įvaizdis būtų proporcingas ir kojos neatrodytų optiškai didesnės, nei iš tiesų yra. Jei batai ne tokie grubūs, prie jų puikiai atrodys visų tipų džinsai – nuo tiesių iki itin platėjančių.

2. Platėjantys džinsai ir aukšti aulinukai

Dar visai neseniai platėjantys džinsai priminė tikrą mados beskonybę, glūdinčią kažkur 9-ajame dešimtmetyje. Tačiau užteko kelioms žymioms mados ikonoms pasipuošti šiuo drabužiu – ir dabar jie matomi praktiškai visur. Bet kyla esminis klausimas – kokius batus derinti prie tokio silueto?

"Ne taip seniai apsmukę džinsai buvo populiariausias poppasaulio stileivų pasirinkimas (prisiminkite kultines "Spice Girls" ar popkaralaitę Britney Spears). Tačiau šiandien tokia mados tendencija kelia naujų iššūkių – surasti tinkamus batus. Avalynė, kurią prie jų derinate, yra dar svarbesnė nei, tarkime, tinkanti prie kasdienių aptemptų ar tiesių džinsų. Todėl prie plačių džinsų rekomenduoju du modelius – itin grubius aulinukus arba, priešingai, labai subtilius aukštakulnius", – sako stilistė.

Anot V.Šaulytės-Mockės, taip yra dėl kelių priežasčių: tarp jūsų batų ir dėvimų kelnių yra tiesioginis ryšys – jie turi harmoningai derėti tiek proporcijomis, tiek stiliumi. Batų ir kelnių derinys yra ir optinės iliuzijos pagrindas, formuojantis jūsų norimą kojų ilgį ir bendrą figūros siluetą.

"Nepamirškite ir kitų elementų, derančių šiame ansamblyje, – nuo languoto vilnonio švarkelio, kūno spalvos kailinių iki pūkuoto megztinio su gobtuvu – tai gražu ir patogu. Pliušiniai ir kailiniai audiniai, dideli dydžiai ir laisvi siluetai – jaukumas dar niekada neatrodė taip gerai", – priduria stilistė.

3. Klasikinės kelnės ir oficialūs batai

Jeigu jūsų įvaizdis reikalauja labiau pasitempti, galite derinti suvarstomus batelius, vadinamuosius loaferius (angl. loafers).

"Grubūs loaferiai dešimtajame dešimtmetyje buvo karščiausia mados tendencija, dominavusi amerikiečių mokyklos ir vadinamojo prep stiliaus aprangoje. Šiemet juos populiarino visa garsenybių tirada – nuo Bellos Hadid iki Katie Holmes ar Ritos Ora. Didelės įtakos turėjo ir socialinis tinklas "TikTok" – būtent čia dominuoja grubūs laisvalaikio bateliai su platformomis, tuo dalijasi tūkstančiai šio tinklo vartotojų", – sako stilistė.

Kaip derinti šiuos batus renkantis rudenišką garderobą? V.Šaulytė-Mockė kviečia išbandyti tokį stilių su klasikinėmis plačiomis kelnėmis, tačiau atkreipia dėmesį į vieną taisyklę.

"Laisvalaikio batai tinka visada, tik reikia pasirinkti tinkamas kojinaites ar pėdkelnes, o kartais – ir abu kartu", – sako tinklaraštininkė.

Reikėtų nepamiršti proporcijų – matoma kulkšnis ir plačios kelnės visada suteiks subtilumo ir neapsunkins aprangos. O jeigu ant kulkšnių išryškės ir spalvingos bei žaismingos kojinės – pataikysite tiesiai į dešimtuką.

GALERIJA

  • Tendencijos: rudens ir žiemos madą galima apibendrinti paprastai – kuo aukščiau, plačiau ir stambiau. Platesni džinsai, didelės striukės ir dideli bei spalvoti batai.
  • Vėlyvo rudens garderobui – stilingi deriniai
  • Vėlyvo rudens garderobui – stilingi deriniai
  • Sąlyga: laisvalaikio batai tinka visada, tik reikia pasirinkti tinkamas kojinaites ar pėdkelnes.
  • Vėlyvo rudens garderobui – stilingi deriniai
  • Alternatyva: negalvokite tik apie juodą spalvą – jau praėjusį sezoną balta tapo rimta juodos konkurente.
  • Vėlyvo rudens garderobui – stilingi deriniai
"Deichmann Shoelove" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS