Vizažistė D. Tiriūtė: daug žmonių bijo atrodyti taip, kaip aš | Diena.lt

VIZAŽISTĖ D. TIRIŪTĖ: DAUG ŽMONIŲ BIJO ATRODYTI TAIP, KAIP AŠ

  • 11

„Tu nori pasislėpti, tau gėda už tai, kad esi kitokia, jautiesi nepageidaujama, nepritampi, tai yra blogai...“, – jausmus, išgyventus dėl savo kūno, atskleidžia garsi vizažistė, nuomonės formuotoja Dovilė Tiriūtė.

Stebint 26-erių Dovilę, pozuojančią fotografams, sunku patikėti, kad charizmatiška jauna moteris patyrė patyčias dėl išvaizdos ir puikiai žino, ką reiškia jaustis atstumtai. Dovilė atrodo savimi pasitikinti, laiminga ir atsipalaidavusi. Tačiau persirenginėdama atvirais stilistų parinktais drabužiais prisipažįsta, kad pozuoti nėra paprasta – ji vis dar tik mokosi save mylėti ir priimti tokią, kokia yra. Prieš kelerius metus išgarsėjusi kaip vizažistė, šiandien socialinėje erdvėje geriau žinoma „facepoetry“ slapyvardžiu, Dovilė savo paskyroje atvirai dalinasi skaudžiais dalykais – apie ją kankinančią depresiją, nerimą, nemigą, dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sindromą bei kovą su valgymo sutrikimais, praėjusiais metais atvedusiais į psichiatrijos ligoninę.

Pirmadienio vakarą, 20 val.,  LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ su kilogramais Dovilė pasakos kovojanti daugiau nei pusę gyvenimo. Putlesniu vaiku arba, kaip pati sako, „su žandukais“ ji buvo nuo pat vaikystės. Kokie žiaurūs vaikai gali būti vieni kitiems Dovilė pasakos savo kailiu patyrusi ne kartą. Todėl ji puikiai žino, ką reiškia patyčios, ir kaip tai skausminga. Humoras kurį išsiugdė, pasak Dovilės, padėjo jai ne tik atlaikyti patyčių bangą, tačiau apskritai išgyventi. „Kai jie iš manęs juokdavosi, aš juokiausi kartu arba pasakydavau kažką atgal. Prie jų aš neverkdavau, o iš bajerio padarydavau bajerį...“, – pasakos D. Tiriūtė.

Dovilė pripažįsta, kad nors gyvename XXI-ame amžiuje, žmogus dažnai vis dar matuojamas kilogramais, o daili  išvaizda – vertės matas. „Nėra taip, kad aš eičiau gatve ir į mane mestų supuvusį kiaušinį, sakydami „išnyk, tu, storulka“. Tačiau labai stipriai jaučiu energiją, jaučiu baimę, nes Lietuvoje, neslėpkime, yra ta fobija, storumo baimė. Daug žmonių bijo atrodyti taip, kaip aš“, – jausmais dalinsis Dovilė.

GALERIJA

  • Vizažistė D. Tiriūtė: daug žmonių bijo atrodyti taip, kaip aš
  • Vizažistė D. Tiriūtė: daug žmonių bijo atrodyti taip, kaip aš
  • Vizažistė D. Tiriūtė: daug žmonių bijo atrodyti taip, kaip aš
LNK arch.nuotr.
Gairės: Dovilė Tiriūtė, išvaizda, kūnas, stambus sudėjimas, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vytas

Matosi is karto kuri natūralaus grožio ,kuri dirbtina.Neisivaizduojate ,kas bus kaip senti prades ,baisesniu turbūt nėra pasaulyje,tokios bus.Sensta visi ,vueni gražiai ,kiti baisiai ,bet ir tai žiūrint koks žmogus viduje,yra tokių vyresnių moterų kad pakalbėjus jauti simpatija, natūralus ,vyresnis zmogus ,tos raukšlelės natūralios ,jos nekenke.

Jonas

Visos gražios ,pilnos ,plonos ,storos.Nera skirtumo,nes vienodos patikti visiems negali ir taip nera.Baisiausios tos kurios išoperuotos,silikono pripumpuotos , skruostai kaip čiurkų , lūpos kaip bezdžionių subinės. Nagai priklijuoti,su jais baisios rankos.O tai yra baisiausios moterys ,merginos.

patarimas

Graži moteris pati sau prisivariusi kompleksų .Nors gyvenant Lietuvoje tai galima suprasti .Todėl važiuok gyventi į Vokietiją ,būsi grožio karalienė ,niekas net nepagalvos ,kad kas nors ne taip .Ten stambių žmonių ne diskriminuoja ,pilnos parduotuvės rūbų ,pilnos gatvės stambių žmonių .Beje,jų žaliųjų partijos pirmininke išrinkta stambesnė už jus ,jauna moteris .Ir ji laiminga,energinga apsirengusi ryškiaspalviais rūbais .Ne viena TV moderatorė irgi net XXL dydžio .Reikia patikti sau ,o ne kitiems .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS