Žiema be papildomų kilogramų – ne utopija (taisyklės, kurios jums padės) | Diena.lt

ŽIEMA BE PAPILDOMŲ KILOGRAMŲ – NE UTOPIJA (TAISYKLĖS, KURIOS JUMS PADĖS)

Perfrazuojant garsiąją frazę apie roges, ruošiamas jau vasarą, galima sakyti, jog ir figūros dailinimu vertėtų susirūpinti kol už lango dar žiema.

Nors daugeliui šventinis laikotarpis „kainuoja” keletą papildomų kilogramų, sugrįžti į senąsias formas gali būti nelengva net ir pasibaigus šventėms. Juk kai oras nevilioja aktyviai leisti laiką lauke, kur kas labiau norisi jaukiai įsitaisyti ant sofos su lėkšte ne paties sveikiausio maisto... Tačiau kad atėjus pavasariui netektų panikuoti bei imtis drastiškų figūros gražinimo metodų, reikėtų prisiminti keletą taisyklių, kurių laikantis net ir žiemą galėsite džiaugtis lieknomis formomis.

Dešimties minučių taisyklė. Jau senokai žinoma, kad sotumą pajuntame ne iškart pavalgę, o tik po kurio laiko. Dėl to neretai bereikalingai persivalgome, o tai ir yra didžiausia nutukimo priežastis. Kad išvengtumėte persivalgymo, iš pradžių į lėkštę įsidėkite nedidelę porciją maisto, o ją pabaigę palaukite 10 – 15 minučių ir tik tada svarstykite, ar tikrai reikia pakartoti.

Apgauti akis. Kitas triukas, kaip apgauti skrandį – valgyti iš mažesnių lėkščių. Tas pats kiekis maisto, įdėtas į mažesnę lėkštę, atrodys gerokai didesnis, nei patiekiamas didžiulėje lėkštėje. Tad valgydami iš mažesnės lėkštės pasąmoningai jausitės suvalgę daugiau.

Mažiau ir dažniau. Dar vienas puikus būdas nepersivalgyti bei, apskritai, gyventi sveikiau, tai valgyti dažnai, tačiau po nedaug. Idealiu atveju reikėtų valgyti bent penkis kartus per dieną, pavyzdžiui, pusryčiauti, pietauti bei vakarieniauti,  o tarp šių valgymų sukrimsti po nedidelį sveiką užkandį. Patikėkite, tiek formos, tiek savijauta kur kas geresnės, kuomet organizmas nuolatos gauna tolygų energijos kiekį iš maisto, užuot po visos dienos badmiriavimo vakare privalantis dar ir virškinti puotai prilygstančią vakarienę.

Žiūrėkite į laikrodį. Natūralu, jog žiemą norisi gerokai sunkesnių bei riebesnių patiekalų negu plieskiant saulei. O kadangi šiuo metu mūsų kūnui reikia daugiau energijos palaikyti šilumai, vadinasi, ir valgyti galime sau leisti kiek kaloringiau. Tačiau kad šios kalorijos vėliau „nenusėstų” ant klubų celiulito pavidalu, gardžiuotis reikėtų saikingai bei tinkamu metu. Tikrai nieko bloga nenutiks, jei suvalgysite riebesnius bei sotesnius pusryčius, kadangi dienos metu spėsite juos „išdeginti”. Tačiau kas vakarą jau lovoje saujomis valgomi saldainiai ar angliavandenių gausūs užkandžiai tikrai bus pastebimi atėjus šiltesniems orams...

Užkandžiaukite sveikiau. Akivaizdu, jog šaltuoju metu sezonu kur kas daugiau laiko praleidžiame namie, tad ir jaukiai įsitaisyti ant sofos priešais televizorių ar su gera knyga bei, žinoma, lėkšte užkandžių pasitaiko gerokai dažniau. Kad šie „neitų į kūną”, keiskite juos sveikesnėmis alternatyvomis. Pavyzdžiui, traškučius pakeiskite į šiaudeliais supjaustytas morkas, agurkus bei salierus, mirkomus į avinžirnių humusą.

Judėkite! Neretai tuomet, kai už lango siaučia pūgos, mintys apie kroso bėgimą ar net ėjimą į sporto salę taip ir lieka tik mintimis. Tačiau tam, kad naudingai pajudėti, nebūtina kelti kojos iš namų. Internete gausu treniruočių, kurias puikiai galite daryti ir namų sąlygomis. Kai kurios iš jų – visai trumputės, tad pusvalandžio tikrai užteks pramankštinti pagrindines raumenų grupes. Ir kas žino, galbūt kasdien atradę bent šitiek laiko sportui, užsimanysite juo užsiimti ir rimčiau...

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS