Antarktidoje nuo paukščių gripo išgaišo jūrų drambliai | Diena.lt

ANTARKTIDOJE NUO PAUKŠČIŲ GRIPO IŠGAIŠO JŪRŲ DRAMBLIAI

Interneto portalas theguardian.com pranešė, kad Antarktidoje dėl sparčiai plintančio paukščių gripo nugaišo šimtai jūros dramblių ir kitų gyvūnų.

Nurodoma, kad pirmieji gripo protrūkiai užfiksuoti Paukščių saloje (angl. Bird Island). Tai šiauriausia Seišelių salyno sala Atlanto vandenyno pietuose. Netrukus  mokslininkai pastebėjo masinę jūrų dramblių žūtį. Taip pat paaiškėjo, kad padaugėjo gaištančių ruonių ir  kirų.

Pasak šaltinio, infekcijos atvejai taip pat buvo patvirtinti už 1500 kilometrų į vakarus nuo Pietų Džordžijos, Folklando salose.

„Kai kuriose Antarktidos teritorijose masiškai gaišo jūrų drambliai. Skaičius siekia iki kelių šimtų. Greičiausiai jie nugaišo dėl paukščių gripo“, – sakė Antarktidos laukinių gyvūnų sveikatos tinklo vadovė Dr. Meagan Dewar.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Akivaizdu!

Net plunksnos nuslinke visai!

Laboratorijas

Kinijoje valdo is centro Kalifornijoje. Beje,garsioji Uhano - buvo centro inspektuota rugseji,o spali prasidejo jerunda!

aha menu

kaip galvijus jaucius degino ,o pasirodo buvo kaltos avys ir visai nepavojigos . o uz visaus virusiukus dekokit kinijai ,uz jos gaminius Made in china overim ir žmonemes su PSO palaiminimu inijai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS