Ar yra nekenksmingų priemonių, kad uodai neskristų į patalpą? | Diena.lt

AR YRA NEKENKSMINGŲ PRIEMONIŲ, KAD UODAI NESKRISTŲ Į PATALPĄ?

  • 6

Uodus išprašyti iš patalpų galima ir nekenksmingomis priemonėmis, nors daug paprasčiau – jų tiesiog neįleisti į patalpas. Taip sako Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistė Milda Žygutienė.

LRT RADIJO klausytoja teiraujasi apie uodus atbaidančias priemones. „Norėčiau sužinoti, ar yra kokių nors nekenksmingų priemonių, kad uodai neskristų į patalpą?“ – klausia ji.

Anot specialistės, norint, kad į patalpas nepriskristų vabzdžių, duris ir langus reikėtų laikyti uždarytus, jei ant langų nėra specialių tinklelių.

„Temstant – vakare arba naktį – žmonės dažnai užsidega šviesą, atsidaro langus ir tai yra signalas uodams, kad laukiame jų svečiuose. Visi uodai skrenda į šviesą. Tad norint prieš miegą pakvėpuoti grynu oru, reikėtų prie langų pritaisyti specialų tinkliuką, neleidžiantį į patalpas įskristi uodams ir tik tuomet juos atsidaryti“, – pataria M. Žygutienė.

Jei jau atsitiko taip, kad į patalpą priskrido uodų, juos atbaidyti galima eterinėmis medžiagomis, skirtomis naudoti patalpose.

„Uodus atbaidyti gali padėti ir žvakės, ir specialūs kištukai į rozetes, kurių kvapo  ar poveikio žmogus nejaučia, bet uodus ir kitus skrajūnus veikia žudančiai. Yra įvairūs žibintai, kurie pritraukia uodus savo šviesa, ir priskridę jie žūsta nuo spindulių“, – pasakoja specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Liuka

Ka jūs autore galvojate,tokius TUŠAS STRAIPSNIS RAŠIDAMA. AR JŪS PATYS BANDĖTE?

kaunietis

Straipsnis vaikams darzelinukams.Ot komentaras tai tinkamas su citrina

kaunas

labai gera priemone- citrinos riekele susmaigyta gvazdikeliais PADETI ANT PALANGES,NETURESIT KAMBARYJE UODU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS