„Babyblog.lt“ įkūrėja Sotera: rūšiuoju galvodama apie vaiko ateitį | Diena.lt

„BABYBLOG.LT“ ĮKŪRĖJA SOTERA: RŪŠIUOJU GALVODAMA APIE VAIKO ATEITĮ

  • 0

Šeštadienį, lapkričio 24 d., parodoje „Vaikų šalis“ „Babyblog.lt“ įkūrėja Sotera Šveikauskaitė su tėvais kalbės apie atliekų rūšiavimo svarbą bei dalinsis savo rūšiavimo patirtimi.

„Mano trejų metų dukrelė jau žino pagrindines atliekų rūšiavimo taisykles. Svarbu vaikus edukuoti nuo mažų dienų“, – sako žinoma moteris.

Rūpi vaikų ateitis

Daugiau kaip 50 tūkst. „Facebook“ sekėjų turinti „Babyblog.lt“ autorė S. Šveikauskaitė – gamtosaugos problemoms neabejinga. Populiari moteris pasakoja, kad gamtosauga jai rūpi pirmiausia dėl dukros: „Man svarbu, kaip mano vaikas gyvens po 20 ar 30 metų. Jeigu nesusiimsime, nekreipsime dėmesio į gamtą, negalėsime sukurti geros aplinkos savo vaikams. Dėl jų turime stengtis“. Moteris teigia žinanti, kad daugybė žmonių atliekų nerūšiuoja, todėl jaučia poreikį kalbėtis apie tai su kitais.

Rūšiuoja kartu su dukra

Anot S. Šveikauskaitės, vaikus rūšiuoti galima mokyti mažais žingsneliais, pasitelkus edukacinius žaidimus.

„Mes su dukra kasdienius namų ruošos darbus atliekame kartu – tvarkomės, plauname ir šiukšles nešame drauge. Dukrai papasakoju: „Matai, plastikines pakuotes metame į geltonąjį konteinerį, popierines – į mėlynąjį, o stiklinėms pakuotėms skirtas žaliasis konteineris“. Be to, vaikams galima rodyti nuotraukas ir filmukus apie tai, kokį poveikį mūsų kasdieniai veiksmai turi aplinkai.

Laukia susitikimo parodoje

„Babyblog.lt“ kūrėja su „Vaikų šalies“ parodos lankytojais šeštadienį bendraus didžiausios pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ stende. Čia tą pačią dieną Alytaus lėlių teatras „Aitvaras“ pakvies į edukacinį lėlių spektaklį „Kontis ir Tvarkius“. Tai pirmasis vaikams skirtas lėlių spektaklis, sukurtas pagal to paties pavadinimo Aldonos Zinkevičiūtės–Jankauskienės knygą, pasakojančią apie būdus rūpintis mus supančia aplinka: rūšiuoti atliekas ir atsakingiau įsigyti naujus daiktus.

Mano trejų metų dukrelė jau žino pagrindines atliekų rūšiavimo taisykles. Svarbu vaikus edukuoti nuo mažų dienų.

Autorė sako, jog ši knyga skirta protingų tėvų vaikams ir išmintingų senelių anūkams – tiems, kurie siekia užauginti mąstančias ir atsakingas atžalas, norintiems ne tik gyventi gražiame pasaulyje, bet ir patiems jį kurti. „Tai nėra knyga apie atliekas. Ji – apie mus, mūsų santykius ir mus supantį pasaulį, kuriame kiekvienas nori būti reikalingas ir nesijausti atstumtas“, – įsitikinusi ekologinės pasakų knygos autorė.

Vaikai kartu su tėveliais taip pat galės dalyvauti kūrybinėse eko dirbtuvėse, kalėdiniame piešinių konkurse, išmėginti jėgas smagiose rūšiavimo varžybose ar turiningai praleisti laiką žaidžiant iš antrinių žaliavų pagamintais populiariausiais stalo žaidimais. „Žaliojo taško“ stende veiklos netrūks ir suaugusiems parodos dalyviams – lankytojai sužinos, kodėl rūšiuoti apsimoka, kaip tą daryti teisingai ir kodėl išrūšiuotos pakuočių atliekos niekada nesuverčiamos į vieną krūvą.

GALERIJA

  • „Babyblog.lt“ įkūrėja Sotera: rūšiuoju galvodama apie vaiko ateitį
  • „Babyblog.lt“ įkūrėja Sotera: rūšiuoju galvodama apie vaiko ateitį
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS