Bando perauklėti besikandžiojančius šunis: kaip tai vyksta? | Diena.lt

BANDO PERAUKLĖTI BESIKANDŽIOJANČIUS ŠUNIS: KAIP TAI VYKSTA?

  • 4

Kaip ir žmonių, gyvūnų charakteriai būna įvairūs. Yra tokių, kurie nuo pat mažumės yra blogiukai. Pavyzdžiui, nuolat ką nors apkandžiojantys šunys. Specialioje klinikoje Nyderlanduose juos bandoma perauklėti.

Čia blogiukus gyvūnus gydo speciali komanda kelias savaites. Tikslas – grįžti į visuomenę.

„Dresuojame vietoje. Čia šunys gali susidurti su įvairiais dirgikliais labai saugioje aplinkoje, bet taip pat einame į parką, žaidimų aikštelę, automobilių stovėjimo aikštelę. Nuolat stebime šunų reakciją į praeinančiuosius pro šalį“, – teigė šunų dresuotoja Hella van den Beemt.

„Kai šuo patenka į ramią aplinką ir su juo tinkamai elgiamasi, mes dažnai matome, kad jis yra ramus. Tuomet labai greitai pastebi pageidaujamą elgesį“, – šnekėjo šunų dresuotoja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Šunys, kurie buvo konfiskuoti įstatymo nustatyta tvarka, atsiduria klinikoje. Greitas perauklėjimas kainuoja tūkstančius eurų, šalies valdžia moka ir yra teigiamai nusiteikusi.

„Investavome pinigų, kad pamatytume, kaip tai galima padaryti. Žinoma, visada gerai, jei galima šunį resocializuoti ir dabar ketiname tai įgyvendinti toliau“, – aiškino kadenciją baigiantis žemės ūkio ministras Piet Adema.

Taip pat yra šunų, kuriems būdinga padidėjusi agresijos rizika, ir juos reikia izoliuoti.

Bet 10 proc. atvejų perauklėjimas nepasiteisina.

„Taip pat yra šunų, kuriems būdinga padidėjusi agresijos rizika, ir juos reikia izoliuoti. Tuomet, deja, tenka priimti kitokį sprendimą“, – nurodė klinikos direktorė Maartje Horvers.

Tuomet tie šunys užmigdomi, bet čia dirbantys žmonės deda daug vilčių į šuns perauklėjimą. Jau pirmąją savaitę keturkojai daro didelę pažangą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Parauklėjimas

Kulką į kaktą

nėra blogų šunų

yra blogi šeimininkai, kurie padaro šunis blogiukais.

To nuomonei

Tau kulka pirmam
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS