Bangladeše dramblį nutrenkė elektra | Diena.lt

BANGLADEŠE DRAMBLĮ NUTRENKĖ ELEKTRA

Bangladešo pietryčiuose vienas azijinis dramblys penktadienį žuvo nuo elektros smūgio, palietęs žemai kabojusį aukštos įtampos laidą, pranešė pareigūnai.

Nykstančios rūšies gyvūnas – suaugęs patinas – anksti ryte traukė per vieną privačią valdą ir iltimi prisilietė prie 10 000 voltų elektros linijos laido, sakė vietos tarybos narys Rashedas Mahamudas Ali (Rašedas Mahamudas Ali).

„Apie 3 val. išgirdę trimituojant dramblį žmonės nuskubėjo į tą vietą“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

Šį Bangladešo regioną, ypač Koks Bazaro rajoną, kerta dramblių migracijos kelias, kuriuo daugybė šių gyvūnų kartų keliaudavo į Mianmarą ir iš jo.

Tačiau plečiantis urbanizuotoms teritorijoms ir įsikūrus stovykloms, kuriose prisiglaudė apie milijonas iš Mianmaro pabėgusių rohinjų, drambliams prieinamų teritorijų labai sumažėjo, taip pat pagausėjo šių gyvūnų žūties atvejų ir incidentų, kai susidūrę su įniršusiais storaodžiais žūdavo žmonės.

„Privalome imtis kažkokių didelių strategijų, kad sustabdytume konfliktus tarp šių gražių milžinų ir žmmonių“, – sakė aplinkosaugos grupės „Wildteam“ narys Anwaras ul Islamas (Anvaras Islamas).

„Priešingu atveju aukų abiejose pusėse tik daugės“, – pridūrė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

animal

reiktu ta priristi ant grandines,kas drambliuka prirakino,kur ziuri gyvunu teises aktyvistai ... ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS