Čiau čiau: minkšti liūtai, laikomi vienais pavojingiausių šunų | Diena.lt

ČIAU ČIAU: MINKŠTI LIŪTAI, LAIKOMI VIENAIS PAVOJINGIAUSIŲ ŠUNŲ

  • 1

Liūto ir meškos hibridas – taip kai kurie šunų mylėtojai atsiliepia apie čiau čiau veislę. Šie išskirtinių bruožų šunys atrodo labai švelnūs ir mieli, tačiau augintojai tikina, kad čiau čiau turi ir ne itin mielų savybių.

Mielos išvaizdos čiau čiau (iš kinų k. pažodžiui išvertus – „minkštas liūtukas“) garsėja kaip gana agresyvūs šunys. Praeityje šie šunys buvo laikomi ne itin draugiškais – jie prastai sutardavo su vaikais ir nepažįstamais žmonėmis. Amerikoje jie yra laikomi netgi vienais pavojingiausių šunų. Teigiama, kad daugelis draudimo kompanijų atsisako drausti juos auginančius žmones.

Nepaisant tokios reputacijos, tinkamai dresuoti ir socializuoti čiau čiau būna puikūs kompanionai.

Įdomus faktas: čiau čiau, kaip ir meška, turi 44 dantis. Visi kiti šunys – tik 42. Taip pat išskirtinis čiau čiau bruožas – melsvai juodas liežuvis.

Plačiau apie tai – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

GARDŪS PADARAI

Reikėtų nepamiršt9 , kad tie ČIAU-ČIAU ,tai išvesta , kaip mėsinių šunų veislė , iš kurių mėsos Kinijoje, Korėjoje, VIETNAME Ir kituose Azijos kraštuose . gaminami , labai gardūs ir brangūs patiekalai .KAM YRA TEKĘ RAGAUTI TIKRAI PRISIMINS VISĄ LIKUSĮ GYVENIMĄ IR PINIGINĖS PAPLONĖJIMĄ .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS