Iš daugyklų gyvūnus perėmusios organizacijos susiduria su naujais iššūkiais | Diena.lt

IŠ DAUGYKLŲ GYVŪNUS PERĖMUSIOS ORGANIZACIJOS SUSIDURIA SU NAUJAIS IŠŠŪKIAIS

  • 2

Spalio 4 d. minima pasaulinė gyvūnų diena. Šios dienos metu primename sau ne tik pasirūpinti savo augintiniais, bet ir atsigręžti į beglobius. Rugsėjo mėnesį buvo pranešta apie nelegalias gyvūnų veisyklas, nemažas skaičius gyvūnus globojančių organizacijų priėmė šiuos gyvūnus ir šiandien susiduria su naujais iššūkiais.

„Rugsėjo mėnesį buvome itin sukrėsti išgirdę apie nelegalias gyvūnų veisyklas. Paramą gyvūnus globojančioms organizacijoms skiriame nuolatos, padedame reikalingiausiomis prekėmis, leidžiame organizuoti įvairius renginius parduotuvėse. Tad ir šįkart paprašėme organizacijų, priėmusių gyvūnus šiuo laikotarpius, kreiptis į mus dėl paramos suteikimo. Iš viso parėmėme devynias organizacijas finansine parama“, – dalijasi „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento vadovė Ernesta Dapkienė.

Bendra rugsėjo mėnesį prekybos tinklo skirtos paramos vertė siekė 4,5 tūkst. eurų. Šias lėšas organizacijos galės panaudoti reikalingoms priemonėms įsigyti bei būtinoms procedūroms atlikti.

Parama buvo skirta šioms organizacijoms: VšĮ „Būk mano draugas“, VšĮ „Nuaro fondas“, asociacijai „Telšių uodegėlė“, asociacijai „Keturkojo viltis“, VšĮ „Lesė“, VšĮ „Penkta koja“, VšĮ „SOS gyvūnai“, VšĮ „Vyšnių sodas“ bei VšĮ „Dogspotas“.

Pastarosios organizacijos vadovė Indrė Pileckienė dalijasi, kad tiek „Dogspotas“, tiek ir kitos prieglaudos dabar yra sausakimšos iš nelegalių veisyklų perimtų gyvūnų, o tai neišvengiamai susiję su lėšų bei priemonių, reikalingų jų priežiūrai, trūkumu. Iš nelegalių veisyklų atkeliavę gyvūnai yra ypač neprižiūrėti, apleisti, reikalingas ne tik gydymas, vaistai, kokybiškas maistas, bet ir operacijos.

„Ir tai – tik viena iššūkių pusė. Kita pusė susijusi su teisiniais reikalais – kol vyksta teisminiai procesai, gyvūnai negali būti nei perduodami kitiems globėjams, nei dovanojami. Tai reiškia, kad net ir pilnai parengus gyvūną naujiems namams, prieglauda privalo laukti, kol bus gautas teismo sprendimas“, – dalijasi I. Pileckienė.

Ji dalijasi, kad šiuo metu organizacijoms aktuali bet kokia pagalba. Viešai paskelbtas reikalingos paramos daiktais sąrašas, aprašomos gyvūnams atliekamos procedūros, prašoma finansinės paramos.

Rugsėjį organizaciją pasiekė penkiolika naujų gyvūnų. Bendradarbiaujant su kitomis prieglaudomis, planuojama jų priimti ir daugiau. Naujokai buvo paskirstyti po namų globas.

„Su išgelbėtais gyvūnais turime daug patirties, todėl savo žiniomis, jeigu yra poreikis, dalinamės su kitomis prieglaudomis bei organizacijomis. Tikrai jaučiame stiprų mūsų sekėjų, mūsų buvusius globotinius auginančių šeimininkų bei pačių savanorių palaikymą. Tiek visuomenės, tiek pačios organizacijos komandos susitelkimas – labai smarkiai jaučiamas ir leidžia judėti į priekį su didesne motyvacija“, – priduria „Dogspoto“ vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nepatogus

Puiki nuotrauka!!! Jinai daug ką pasako žmonėms,kurie į pasaulį žiūri blaiviomis,geromis akimis!

Anonimas

Juokingiausia jog "influenceriai" pavaidino herojus, gavo laiku ir dabar dzin. Tegul prieglaudos dabar vargsta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS