Druskininkuose bus reguliuojama bebrų populiacija | Diena.lt

DRUSKININKUOSE BUS REGULIUOJAMA BEBRŲ POPULIACIJA

  • 7

Druskininkuose, Ratnyčėlės upelyje ir prie Alkos tvenkinių, iki balandžio vidurio bus reguliuojama bebrų populiacija, šią savaitę pranešė vietos savivaldybė.

Jos teigimu, pernai šiose vietose bebrų veikla buvo suaktyvėjusi.

„Jie naikina saugomus miesto želdinius bei stato užtvankas, taip ne tik gadindami estetinį pakrantės vaizdą, bet ir suardydami natūralią Ratnyčėlės upelio ekosistemą“,– rašoma pranešime.

Jie naikina saugomus miesto želdinius bei stato užtvankas.

Savivaldybė teigia, kad dėl leidimo medžioti bebrus Ratnyčėlės upelyje ir prie Alkos tvenkinių kreipėsi į aplinkosaugininkus.

„Gauta teigiama išvada dėl  bebrų populiacijos reguliavimo – naudojant humanišką būdą – medžioklė spąstais“, – teigia savivaldybė.

Anot jos, bebrai bus medžiojami statant selektyvius ir gyvagaudžius spąstus, o darbus vykdys licenciją turintys medžiotojai.

Bebrų populiacijos gausos reguliavimo laikotarpis truks balandžio 15 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Straipsnis turi vadintis : bus žudomi bebrai. Kur tie rusų apmokami «tušti narvai», ko tyli ? Ar tik už pinigus kiauksi, dėl vištų stengiasi ? Nėr rusų pinigėlių- nėra ir kniaukimo....

Arturas

Didžiausias natūralios ekosistemos niokotojas ir naikintojas yra žmogus. Primygtinai patariu visų valdžių atstovams riboti šią ardomąją žmonių veiklą! Druskininkų valdžia priėmė sprendimą bausti mirtimi bebrus už tai, ką jie veikia natūraliai, t.y. paliepti Gamtos: stato užtvankas, maitinasi pakrančių augalais, dauginasi. Ar bebrai kalti, kad žmogus apribojo jų teritorijas? Ar tai ne tas pats, kaip "baltasis žmogus" pasielgė su Amerikos indėnais, Australijos ir kitų kraštų čiabuviais? Labai liūdna ir gėda už jus "baltieji žmonės" ...

Vika

...kad tik naikint, žudyt ...reguliuotojai ...!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS