Graikijoje nugaišo pirmasis pasaulyje luošas lokys, važinėjęs ratukais | Diena.lt

GRAIKIJOJE NUGAIŠO PIRMASIS PASAULYJE LUOŠAS LOKYS, VAŽINĖJĘS RATUKAIS

  • 0

Graikijos gyvūnų prieglaudoje nugaišo luošas lokys Uskas, netikėtai išgyvenęs nepaisant stuburkaulio lūžio ir tapęs našlaičiu, kai jo motina buvo nušauta, penktadienį pranešė viena aplinkosaugos organizacija.

„Su dideliu liūdesiu pranešame, kad Uskas, pirmasis pasaulyje lokys, galėjęs judėti su ratukais, nugaišo“, – sakoma grupės „Arcturos“ pranešime.

„Per trumpą savo gyvenimą jis mus išmokė... kaip svarbu kovoti ir nepasiduoti net tada, kai kliūtys atrodo neįveikiamos“, – priduriama jame.

Uskas nugaišo pirmadienį dėl inkstų veiklos sutrikimo grupės „Arctura“ gyvūnų prieglaudoje kalnuose, maždaug už 600 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Atėnų.

2015 metais, kai Uskas dar buvo jauniklis, jis buvo rastas Šiaurės Makedonijoje lūžusiu stuburu, o jo užpakalinės galūnės buvo paralyžiuotos. Lokiuko motina buvo nušauta;  jis miške buvo likęs vienas.

„Tikimybė, kad jis išgyvens, buvo menka. Tačiau jo prižiūrėtojai ir veterinarai, pamatę neįtikėtiną Usko stiprybę ir norą gyventi, nusprendė pabandyti panaudoti specialiai jam sukurtus ratukus, prie kurių jis greitai priprato“, – nurodė grupė.

„Jis išaugo trejus skirtingus ratukus ir išgarsėjo pasaulyje kaip vienas iš nedaugelio laukinių gyvūnų, naudojančių šią priemonę“, – rašoma pranešime.

1992 metais įkurtoje gyvūnų prieglaudoje „Arcturos“ gyvenantys lokiai ir vilkai, daugiausiai yra atkeliavę iš Balkanų, tačiau esama ir plėšrūnų, atvežtų net iš Austrijos ir Sakarvelo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS