Į Žaslių ežerą išleisti 7 tūkst. europinių ungurių | Diena.lt

Į ŽASLIŲ EŽERĄ IŠLEISTI 7 TŪKST. EUROPINIŲ UNGURIŲ

  • 1

Į Žaslių ežerą Kaišiadorių rajone išleisti 7 tūkst. europinių ungurių jauniklių. Iš viso šiemet į 63 šalies vandens telkinius planuojama išleisti daugiau kaip 1 mln. pavasarį į Lietuvą atsivežtų unguriukų.

„Europinis ungurys – sparčiai nykstanti žuvų rūšis. Ji menksta ne tik dėl žmonių veiklos, bet ir dėl klimato kaitos, vandens būklės. Įžuvinimo darbai yra itin svarbūs, kad šios žuvų rūšies populiacija didėtų“, – sako žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Kaip praneša Žemės ūkio ministerija, 415 kg stiklinės stadijos europinių ungurių Žuvininkystės tarnybą pasiekė šį pavasarį. Nuo 2011 m. Žuvininkystės tarnyba kasmet unguriais įžuvina daugiau nei 150 skirtingų vandens telkinių.

Iš viso 2011–2023 m. į Lietuvos vandens telkinius įveista virš 13 mln. europinių ungurių. Šių žuvų išteklių valdymo planas Lietuvoje finansuojamas iš Europos jūrų reikalų, žuvininkystės ir akvakultūros fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšų pagal Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2021–2027 metų veiksmų programą.

GALERIJA

  • Į Žaslių ežerą išleisti 7 tūkst. europinių ungurių
Žemės ūkio ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

labai gerai kad įžuvinama ,bet daugeliui ežeru ir tvenkinių reikalinga amūru nes jie greit užels tiek kad virs pelkėmis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS