JAV: švilpikas Philas pranašauja dar šešias žiemos savaites | Diena.lt

JAV: ŠVILPIKAS PHILAS PRANAŠAUJA DAR ŠEŠIAS ŽIEMOS SAVAITES

Šalį užgriuvus sniegui, garsusis švilpikas Philas prognozuoja Jungtinėms Valstijoms dar šešias savaites žiemos.

Per tradicinę ceremoniją netoli Panksutonio vietovės Pensilvanijos valstijoje graužikas antradienį, „Švilpiko dieną“, buvo ištrauktas iš savo urvo ir, pamatęs savo šešėlį, akimirksniu vėl sulindo atgal.

Tai, remiantis tradicija, reiškia dar šešias savaites žiemos. Jei švilpikas savo šešėlio nepamato, vadinasi, laukia ankstyvas pavasaris.

Ar Philas antradienį dangų dengiant tirštiems debesims ir sningant iš tikrųjų pamatė savo šešėlį, galima tik spėlioti – šiaip ar taip jo meteorologinės prognozės yra tik sąlyginai patikimos.

„Švilpiko diena“, kuri minima vasario 2-ąją, JAV turi senas tradicijas. Panksutonio švilpiko klubas gyvuoja jau nuo 1887 metų. Tradicijos ištakos siejamos su vokiečių imigrantais, kurie iš švilpiko elgesio spręsdavo, kada galima bus pradėti sėją. Visame pasaulyje tradicija išgarsėjo, kai 1993-iaisiais buvo sukurta komedija "Švilpiko diena".

Šį antradienį JAV šiaurės rytinę dalį, kurioje yra ir Pensilvanija, dengė storas sniego sluoksnis. Galinga sniego audra regione sukėlė transporto chaosą.

 

GALERIJA

  • JAV: švilpikas Philas pranašauja dar šešias žiemos savaites
  • JAV: švilpikas Philas pranašauja dar šešias žiemos savaites
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS