JT: iki 2100-ųjų pasaulio temperatūra gali būti 3 laipsniais didesnė | Diena.lt

JT: IKI 2100-ŲJŲ PASAULIO TEMPERATŪRA GALI BŪTI 3 LAIPSNIAIS DIDESNĖ

Žemės paviršiaus temperatūra ir toliau kyla, o iki 2100-ųjų planeta turėtų sušilti daugiau nei 3 laipsniais pagal Celsijų, nepaisant dėl pandemijos sumažėjusios šiltnamio dujų taršos ir pažadų mažinti tarša, trečiadienį kasmetinėje ataskaitoje paskelbė Jungtinių Tautų Aplinkos Programa (UNEP).

UNEP teigimu, 2020 m. dėl pandemijos 7 proc. sumažėjusi anglies tarša turės „nežymų poveikį“ visuotiniam atšilimui, jei nebus visapusiškai ir sparčiai pereita nuo iškastinio kuro prie kitų energijos rūšių.

Ataskaitoje teigiama, kad „žaliasis atsigavimas“ po pandemijos iki 2030 m. gali sumažinti anglies emisijas 25 proc. Tai leistų pasaulio šalims priartėti prie 2015 m. Paryžiaus klimato susitarime keliamo tikslo apriboti visuotinį atšilimą ties 2 laipsniais Celsijaus.

Šiuo metu Žemės temperatūra yra aukštesnė kiek daugiau nei 1 laipsniu pagal Celsijų, palyginti su iki pramonės revoliucijos fiksuotais rodikliais, tačiau daugelyje pasaulio vietų jau pasitaiko vis stipresnės ir dažnesnės sausros, miškų gaisrai ir audros.

„2020-ieji greičiausiai bus vieni šilčiausių istorijoje, o miškų gaisrai, audros bei sausros ir toliau sukels katastrofas“, – sakė UNEP generalinė direktorė Inger Andersen.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Išvada

Puiku. Mėgstu šilumą.

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Kada LIETUVOS mokslininkai praneš PASAULIUI, jog - SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA YRA ATRASTI TREČIASIS IR KETVIRTASIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIAI JUDĖJIMAI?, kurie leido PAŽINTI : KAS ir KODĖL? ŽEMĖJE VYKO? KAS ir KODĖL VYKSTA? BEI KAS IR KODĖL VYKS ATEITYJE?! Nuo 2500 - jų metų ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE VIEŠPATAUS TIKTAI VIENA SAULĖ! TAI TĘSIS IKI ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOS!!! VISĄ ŠĮ LAIKMETĮ , DĖL SAULĖS KAITROS, VIEŠPATAUS "FAETONTAS " - GAISRAI ir SIELIAI BEI NUOŠLIAUŽOS NUO KALNŲ!!! LAIKAS PASAULIUI VIENYTIS NE TIKTAI PRIEŠ GAISRUS, BET IR PRIEŠ SIELIUS IR NUOŠLIAUŽAS!!!! LAIKAS PASAULIUI SKELBTI MORATORIUMĄ BET KOKIEMS KARINIAMS VEIKSMAMAS!!!!! PIRMOJE EILĖJE - GELBĖKIME ŽMONĖS!!!! TAI TĘSIS iki 3500 -jų metų!

vgff

Šita tariama “pandemija”-atviras melas ir įžūli išgalvota afera su tikslu masiškai išnuodyti visus vergus prievarta leidžiamais nuodais.Jau masiškai gaminamos ir perkamos nuodų dozės kiekvienam runkeliui asmeniškai. zombiadėžių apglušintoms avims suvaldyti bus išleistas skiepų pasas, be kurio avis galės laisvai tik po savo kiemą vaikščioti,,,-ir tai tik laikinai,,, Nėra ko stebėtis. Mūsų klapčiukai dar tarybiniais laikais pasižymėjo „uolumu ten, kur nereikia“. Niekas nepasikeitė, išskyrus kryptį.. Kita galimybė: gal mūsų laukia dar gražesni laikai – PRIVALOMA VAKCINACIJA ? Tada kariuomenė gali būti panaudota prieš atsisakiusius skiepytis, prievarta uždarydama juos į psichikos suluošinimo įstaigas, nes nesuprantama, kam reikalinga teisė įsiveržti į namus naktį, jei to negali daryti paprasta policija? Vienintelis šansas išsigelbėti nuo šio genocido-nedelsiant bėgti į vienintelę vietą Europoje,kuri dar nepasiduoda šitai 100% melagingai karūnos psichozei: būtent į Baltarusiją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS