Jūrinių erelių – Lietuvos ambasadorių – žiedavimas baigėsi | Diena.lt

JŪRINIŲ ERELIŲ – LIETUVOS AMBASADORIŲ – ŽIEDAVIMAS BAIGĖSI

Baigiasi kasmetiniai jūrinių erelių monitoringo darbai. T.Ivanausko zoologijos muziejaus, kuris šiais metais švenčia savo 100 metų jubiliejų, ornitologai balandžio – birželio mėn. vyko stebėti ir tirti didžiausių Lietuvos plėšriųjų paukščių – jūrinių erelių.

Darbų metu buvo vykdoma natūralių jūrinių erelių lizdų paieška, žinomų perėjimo vietų stebėsena, erelių jauniklių žiedavimas spalviniais žiedais lizduose, visuomenės švietimas ir kt.

Šiuo metu erelių jaunikliai jau užaugę ir ruošiasi palikinėti lizdus. Tiesioginę transliaciją prie jūrinių erelių lizdo iš Latvijos galite stebėti čia:

 

 

Baigėsi ir šių erelių žiedavimo spalviniais žiedais darbai. Pagal šią tarptautinę programą žiedais lizduose žieduojami dar neskraidantys jūrinių erelių jaunikliai. Pažymėti paukščiai kitose šalyse atpažįstami kaip esantys iš Lietuvos. Taip įvairiose šalyse garsinamas Lietuvos vardas.  Šiais metais, kartu su savo talkininkais, tokių ambasadorių apžiedavome net 51. Labai norėtumėm padėkoti mūsų partneriams Daivai ir Dariui Norkūnams bei daugeliui kitų, prisidėjusių prie šio sunkaus, bet prasmingo darbo.

Informacija apie mūsų veiklą bei paukščių, Lietuvos ambasadorių, keliones pateikiama facebook paskyroje: https://www.facebook.com/padekimeEreliams/

GALERIJA

  • Jūrinis erelis
  • Erelių lizdus sudėtinga pasiekti
  • Kartais jūrinių erelių lizduose išauga net trys jaunikliai
  • Šį jauniklį pavyko išgelbėti, kai dalis lizdo iškrito
Rašyti komentarą
Komentarai (0)