Kanados zoologijos sodas dėl bambukų stygiaus grąžina pandas Kinijai | Diena.lt

KANADOS ZOOLOGIJOS SODAS DĖL BAMBUKŲ STYGIAUS GRĄŽINA PANDAS KINIJAI

Vienas Kanados zoologijos sodas sugrąžins dvi jame laikomas didžiąsias pandas Kinijai, nes dėl kilusios koronaviruso pandemijos negali užtikrinti jų mitybai reikalingų bambukų tiekimo.

Patelė Er Šun ir patinas Da Mao Kanadoje gyvena nuo 2013 metų pagal sudarytą 10 metų nuomos sutartį su pandų veisimo centru Čengdu mieste.

Mielos išvaizdos gyvūnų atvykimas buvo reikšmingas įvykis, tiesiogiai transliuojamas per visus pagrindinius Kanados televizijos kanalus.

Vėliau Er Šun susilaukė dviejų mažylių. Tai buvo pirmosios pandos, gimusios Kanados žemėje.

Tačiau Kalgario zoologijos sodas nurodė, kad sutrumpina pandų nuomos laikotarpį dėl COVID-19 protrūkio, sukėlusio transporto problemų, dėl kurių sunku užtikrinti reikiamą kiekį pašaro po 40 kilogramų bambukų per dieną suėdančioms pandoms.

Zoologijos sodo darbuotojų bandė surasti kitų pašaro pandoms tiekėjų, tačiau baiminamasi, kad tiekimas gali netikėtai nutrūkti ir pandos bus paliktos badauti, sakoma zoologijos sodo pranešime.

„Žinodamas, kad gali kilti antra COVID-19 banga, Kalgario zoologijos sodas mano, kad svarbu perkelti mylimas didžiąsias pandas atgal į Kiniją, kur yra gausių vietinių bambukų išteklių“, – nurodoma jame.

Šiuo metu zoologijos sodas yra uždarytas dėl pandemijos, tačiau žadama, kad visuomenė turės galimybę atsisveikinti su šiais gyvūnais.

Er Šun ir Da Mao jaunikliai jau perkelti į Kiniją, paskelbė nacionalinis transliuotojas CBC.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS