Keliauti po Lietuvą niekada nevėlu | Diena.lt

KELIAUTI PO LIETUVĄ NIEKADA NEVĖLU

  • 0

Jeigu vasarą keliavote po Lietuvą, ruduo – ne priežastis užsidaryti namuose, juolab kad ir orai kelionėms palankūs. O jeigu iki šiol nesilankėte Lietuvos nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, pats metas pradėti.

Keliauti skatina ne tik noras pažinti – iki spalio 30 d. pratęstas nuo gegužės 15 d. prasidėjęs Saugomų teritorijų paso konkursas, kviečiantis keliauti po nacionalinius ir regioninius parkus bei surinkti visų parkų antspaudus. Laikotarpį kelionėms nuspręsta pratęsti atsižvelgiant į keliautojų pageidavimus.

Europos šalyse ir Jungtinėse Amerikos Valstijose yra populiaru lankytis nacionaliniuose parkuose bei gamtos pase pasižymėti specialiu antspaudu, kad čia buvai. Tai tarsi gamtos pažinimo žaidimas.

Beveik visuose Lietuvos saugomų teritorijų lankytojų centruose įrengtos įdomios ekspozicijos, kviečiančios pažinti mūsų krašto valstybinių parkų vertybes, susidėlioti maršrutą ir tuomet keliauti į gamtą iš arčiau pažinti jas. Dalyvauti Saugomų teritorijų paso konkurse ir užsidėti antspaudus galima nacionalinių ir regioninių parkų lankytojų centruose arba prie jų įėjimo lauke įrengtose vietose.

Apkeliavusių visus nacionalinius ir regioninius parkus laukia prizas – knyga, o tų, kurie kiekviename parke nusipirks lankytojo bilietą, – kuprinė.

Prizai Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre Vilniuje, Antakalnio g. 25, jūsų lauks visą spalio mėnesį, o antspaudai parkų direkcijose – net ir konkursui pasibaigus.

Saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos primena, kad dauguma lankytojų centrų visą spalio mėnesį dirbs ir šeštadieniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS