Kviečia stebėti tiesioginę transliaciją iš jūrinių erelių lizdo | Diena.lt

KVIEČIA STEBĖTI TIESIOGINĘ TRANSLIACIJĄ IŠ JŪRINIŲ ERELIŲ LIZDO

  • 2

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus kviečia stebėti tiesioginę transliaciją iš jūrinių erelių lizdo.

„Tai pirma transliacija Lietuvoje iš šios paukščių rūšies lizdo, nors kaimyninėse šalyse jos vyksta jau daugiau kaip dešimt metų. Transliaciją pristato Ornitostogų komanda bendradarbiaudama su Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejumi ir Lietuvos ornitologų draugija. Visa surinkta medžiaga apie paukščių veisimosi biologiją ir ekologijos ypatumus bus panaudota moksliniais tikslais – rengiant leidinį „Lietuvos fauna. Paukščiai“ ir atskiras mokslines publikacijas apie šias rūšis.

Trumpai apie šią erelių porą, kurios veisimosi teritorija yra Prienų rajone, o pagrindiniai medžioklės plotai – žuvininkystės tvenkiniai. Jūrinių erelių pora dar 2005 metais į šią teritoriją buvo priviliota muziejaus ornitologų iškeltu dirbtiniu lizdu, skirtu šiems paukščiams. Per beveik dvidešimt metų jau pasikeitė ne vienas erelių poros narys, buvo pakeisti keli lizdai, tačiau gera teritorija išliko užimta iki šių dienų. Stebimas natūralus, dar 2020 metais pačių paukščių sukrautas lizdas yra senoje drebulėje. Nuo tada paukščiai lizde sėkmingai peri ir kasmet išaugina vieną ar du jauniklius. Šiais metais poros patelė pirmą kiaušinį padėjo jau kovo 4 dieną, o pilnoje dėtyje yra du kiaušiniai“, – feisbuke skelbia Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus.

Tiesioginę transliaciją stebėkite: www.ornitostogos.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

erelio sutikimas nebūtinas?

Antanas.

Puikus vaizdelis ir įdomu stebėti. Juo labiau, tokius retus paukščius, kurių geriau negąsdinti. Manau tokie vaizdeliai bus itin įdomūs ir mokyklinio amžiaus jaunimui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS