Liūdna žinia: nugaišo garsiausias Rokiškio rajono gyvūnas – kengūriukas Ajezulis | Diena.lt

LIŪDNA ŽINIA: NUGAIŠO GARSIAUSIAS ROKIŠKIO RAJONO GYVŪNAS – KENGŪRIUKAS AJEZULIS

  • 7

Skaudi nelaimė – nugaišo Rokiškio rajono ūkininkų auginta kengūra. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė jos šeimininkė Birutė Dapkienė.

Portalas antradienį rašė, kad gyvūnas pabėgo iš ūkio, o jo šeimininkė B. Dapkienė kreipėsi į visuomenę pagalbos, kad padėtų surasti kengūrą. Paieškos buvo sėkmingos, kadangi Ajezulis buvo surastas dar tos pačios dienos vakare.

Norint kengūrą patogiai transportuoti, jai buvo suleisti migdomieji, po kurių gyvūnas nebeatsigavo. Po skrodimo paaiškėjo, kad gyvūnui buvo daug kartų suduota, kaip manoma, lazda.

Moteris ketvirtadienį feisbuke pasidalino viešu įrašu, kuriame išdėstė visą įvykių seką bei liūdną jos baigtį.

„Nuvykę į tą vietą, šukuodami mišką, pastebėjome Kengūriuką. Reagavo į šaukiamą jo vardą ir pasistiebęs ant užpakalinių kojyčių, ilgesingai žiūrėjo į mus. Kad nesukeltų gyvūnui streso, veterinaras begarsiu specialiuoju šautuvu šovė injekcijas kengūriuko primigdymui. Šiek tiek apsvaigęs meiliukas buvo įkeltas į specialią bagažinę kelionei namo. Kelionė truko apie 7 min. Tik, deja, Ajezulis užmigo visam. Nei pusvalandžio širdies masažas, nei specialūs medikamentai nebepadėjo.“

B. Dabkienė toliau rašė, jog ta naktis buvo baisiausia jos gyvenime, sakydama, kad staugė „vilku“ iš širdgėlos ir nevilties.

„Rytojaus dieną Ajezulio kūnelį išvežėme į Kauną į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos institutą patologiniam tyrimui. Šiandieną gavome išvadas, kad gyvūnui išgyventi vilčių nebuvo. Gausus vidinis kraujavimas, anemija, sulaužytas šlaunikaulis, aplink lūžį hematomos. Gyvūnui buvo suduotas stiprus smūgis, panašu, kad beisbolo lazda... Migdomieji leido jam be skausmo greičiau numirti.“

„Tai ar čia žmonės taip elgiasi??? Tikri antžmogiai!!!!“, – su pasipiktinimu klausė moteris.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

A

O man atrodo kad galejo masina ji suzeist..gal i kelia isbego

Kur niekšams vieta

O jie bent suvokė ką ir kad žudo? Gal jie apskritai nuolat haliucinacijose gyvena? Tokiems įrengti miesto centre postamentus, ant jų visai parai pastatyti, ir lai stovi ir kartoja: „Aš niekšas, aš nekaltą padarą nužudžiau, kad „kietas” pasirodyčiau. Jei kažkas triks, jei bandys išsisukti, lai kad ir kokias tris dienas bei tris naktis stovi tai kartodami. Gal įsimins visam gyvenimui, kad patiklaus ir už tave silpnesnio skriausti negalima! nebent tu niekšas. O jei tu niekšas - prašom „į prezidiumą”.

ieškokite niekšelio

Akivaizdžiai kažkam negerai galvoje. Laiku neišaiškinus monstro, jis gali pereiti prie žmonių, kaip koks Jurbarko skerdikas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS