Nemunu – lyg upeliu: užfiksuota, kaip briedis šuoliuoja nusekusiu upių tėvu | Diena.lt

NEMUNU – LYG UPELIU: UŽFIKSUOTA, KAIP BRIEDIS ŠUOLIUOJA NUSEKUSIU UPIŲ TĖVU

  • 6

Pasirodžius pranešimų apie tai, kad Lietuvai gresia hidrologinė sausra, gyventojai užfiksavo ir tą iliustruojančius vaizdus. Situacija dėl nusekusių upių daugeliui kelia susirūpinimą, tačiau laukiniai gyvūnai pasikeitimus ne stebi iš tolo, o išnaudoja savo poreikiams. 

Prienų rajono savivaldybė trečiadienį paviešino nuotaikingą vaizdo įrašą, kuriame – per Nemuną šuoliuojantis taurus gyvūnas.

„Mūsų darbuotojos dukros antradienio popietę Dvariukyje užfiksuotas briedžio bėgimas per Nemuną. Pasigrožėkime“, – siūloma socialiniame tinkle.

Atrodo, kad laukinis gyvūnas išilgai Nemuno risnoja pasimėgaudamas vandens gaiva. Vandenį jis skrodžia labai lengvai, nes jo – vos iki kelių.

Komentuotojai buvo nustebinti tokio vaizdelio. Kai kurie teigė, kad briedžiui tiesiog pasisekė, nes jis žino vietas, kuriose upė yra sekliausia. Vienas internautas briedį juokais prilygino sportininkui: „Prieš srovę šauna laisvu stiliumi“.

 

 

Hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad antradienio duomenimis, hidrologinė sausra buvo užfiksuota 24-iose iš 48-uonių vandens matavimo stočių.

Pranešama, kad Neryje vandens lygis nukrito žemiau gamtosauginio debito ir pasiekė stichinį lygį.

Specialistai aiškina, kad gamtosauginis vandens debitas reikalingas, kad būtų užtikrintos minimalios ekosistemos gyvavimo sąlygos. Nusekusioms upėms būdingas didelis vandens augalų žydėjimas, didesnė vandens tarša, gali gaišti žuvys.

Drastiškai kritęs upių vandens lygis tampa pavojingas laivybai. Vandens kelių direkcija pranešė, kad ypač sudėtinga Nemuno ruože nuo Kulautuvos link Jurbarko. 

Viliamasi, kad situaciją gerąją linkme pakoreguos artėjantys lietūs. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

vartotojas to donis

kokia dar saiba, pati tu saiba prie konpo :)

Donis

9 sekundę. Saiba pisa ;)

Anonimas

Rusai vandenį išgėrė, Putinas kaltas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS