Šokiruojanti gelbėjimo operacija: teko migdyti į medį įsilipusią mešką, ji krito iš 15 metrų aukščio | Diena.lt

ŠOKIRUOJANTI GELBĖJIMO OPERACIJA: TEKO MIGDYTI Į MEDĮ ĮSILIPUSIĄ MEŠKĄ, JI KRITO IŠ 15 METRŲ AUKŠČIO

Jutos policininkams teko gaudyti jauną mešką, kuri įsilipo į medį valstijos sostinėje – Solt Leik Sityje. Iš medžio išlipti ji atsisakė. Mešką teko užmigdyti, bet krisdama ji nepataikė į reikiamą vietą. Laimė, juodoji meška pasirodė itin stiprus gyvūnas.

Solt Leik Sičio Kapitolijaus kalvos rajono gyventojus sutrikdė policijos sirenos ir sujudimas vienoje iš gatvių, kur savo automobiliais ir motociklais suvažiavo Jutos sostinės pareigūnai.

„Paklausiau vieno pareigūno, kas čia vyksta? Ar tai kažkas, dėl ko turėčiau nerimauti dėl savo žmonos ir dukros? Jis sakė, kad ne, bet po trumpos pauzės pasakė, jog medyje yra meška. Tai gerokai mane šokiravo“, – kalbėjo vyras.

Iš tikrųjų medyje tupėjo jauna meška, matyt, atklydusi iš Solt Leik Sitį supančių kalnų miškų. Deja, policijos ir žiūrovų sujudimas aplink medį išgąsdino laukinį gyvūną ir jis nepanoro nusileisti ant žemės, kur jį galima būtų lengviau sugauti.

„Mūsų pareigūnai sureagavo ir aptiko mešką medyje. Nuo tada, kai užblokavome kelią, informuojame bendruomenės narius, kad vengtų šios vietovės. Svarbiausia, laikykitės atokiau nuo meškos, įsitikinkite, kad jūsų augintinių nėra toje teritorijoje“, – šnekėjo vyras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Galiausiai buvo iškviesti Laukinių gyvūnų kontrolės biuro specialistai. Jie nusprendė šauti į mešką migdančiais vaistais – prieš tai pastatę po medžiu sunkvežimį su specialia pagalve.

Strėlytė pataikė, bet antroji plano dalis visiškai nepavyko. Meška nuslydo nuo šakos žemyn. Krito iš 15 metrų aukščio. Žnektelėjo tiesiai ant asfalto.

Veterinarai iškart apžiūrėjo nukritusią miegančią juodąją mešką ir konstatavo, kad po tokio šuolio ji liko sveika. Galiausiai jai suleido vaistų, kurie panaikina migdantį efektą. Laukinis gyvūnas buvo nuvežtas už miesto ir paleistas. Prieš tai jai į ausį įsegė identifikacinę specialią žymę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS