Nufilmavo kelių dešimčių danielių kelionę: ar jūs juos suskaičiuojate? | Diena.lt

NUFILMAVO KELIŲ DEŠIMČIŲ DANIELIŲ KELIONĘ: AR JŪS JUOS SUSKAIČIUOJATE?

Virtualioje erdvėje itin didelio susidomėjimo sulaukė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota neįprasta ir įspūdinga kelionė. Miškingoje vietovėje keliuką kirto daugybė danielių.

„To dar nesu matęs, – po daugiau nei tris minutes trunkančiu vaizdo įrašu rašo jo autorius Mindaugas Paleckaitis. – Kiek jų čia yra? Neįsivaizduoju. Gal koks 40? Čia ne stirnos, čia elniai.“

Portalui kauno.diena.lt vaizdo įrašo autorius teigė, kad šių gyvūnų galėjo būti apie 50 - 60. Šį įspūdingą vaizdą vyras užfiksavo sekmadienį apie 18 val. Lapių seniūnijoje, ties Šančių kaimu.

Vaizdo įrašas, kuriuo buvo pasidalinta sekmadienio vakarą, buvo peržiūrėtas daugiau nei 290 tūkst. kartų. Tamsoje keliuku žengiančių gausybės danielių vaizdu buvo pasidalinta daugiau nei 6,1 tūkst. kartų, o po įrašu nugulė daugiau nei 470 komentarų.

„Eikite, eikite, kiek galima laukti. Čia jau vyksta tautų kraustymasis. Vaizdas išties nerealus“, – žaismingai įrašą komentavo jaukiai automobilyje įsitaisęs M. Paleckaitis.

Gamta besidomintis M. Paleckaitis atskleidė, kad prie danielių jis jau net ir priprato. Veikiausiai šie dailūs gyvūnai yra pabėgę iš netoliese esančio elnyno, mat pašnekovas mažesniais būriais – po 5-7 – jų jau yra matęs ir anksčiau. 

„Keletą žiemų aš juos mačiau, jiems obuoliukų prikraudavau, tai jie mielai pasigardžiuodavo. Lapių geomorfologinis draustinis šiems gyvūnams greičiausiai yra patogus gyventi: miškeliai šioje vietoje yra nedideli, tačiau labai kalvoti, – pasakojo vyras. – Šie danieliai nebijo nei žmogaus, nei automobilių. Bimbinėja kaip naminiai gyvūnai: vasarą jie matomai prisiryja  želmenų ar žolių, tai atklysta ir į sodus rasti kokią vyšnaitę ant torto – tai kokį rožės žiedą nuskabo, agurkų paragauja. Mano net medžioklinis šuo ant jų neloja, tai jau įsivaizduoju, kaip jie migruoja, kai mes miegame“, – juokiasi M. Paleckaitis.

Tad išvydęs tokią gausybę gyvūnų, vyras prisipažįsta visai neišsigandęs. „Kai jie pradėjo maivytis, lankstytis ant kelio, tai net prajuokino, – M. Paleckaitis pasidalija ir naudingais patarimais. – Nereikia automobiliu stengtis važiuoti, kai pamatai keliu einančius gyvūnus. Net kai vienas iššoka į kelią, reikia luktelėti – neretai jie vedini instinktų šoka į keliuką vienas paskui kitą.“

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Zinovas

Kam rasyti toki straipsni nepasitarus su tais zmonemis kas zino, o ce tikrai ne danieliai, tai dėmetieji elniai. Kurie tikrai nereikalingi laisveje nes jie gali kryžmintis su taureisiais elniais.

arvydas

Ne danieliai čia,o dėmėtieji elniai.

Ausra

Bandziau skaiciuoti apie 60!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS