Nugaišo didžiausia Džordžijos akvariume laikyta bangininių ryklių patelė | Diena.lt

NUGAIŠO DIDŽIAUSIA DŽORDŽIJOS AKVARIUME LAIKYTA BANGININIŲ RYKLIŲ PATELĖ

Atlantos mieste įsikūrusio Džordžijos akvariumo darbuotojai pranešė, kad nugaišo didžiausia šioje įstaigoje laikyta bangininių ryklių patelė.

Nuo 2006-ųjų akvariume gyvenusi Trixie (Triksė) krito penktadienį, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė akvariumas.

„Anksčiau šią dieną jai buvo sunku plaukioti po buveinę, o po to jos sveikata greitai suprastėjo, – sakoma pranešime. – Nepaisant didelių veterinarijos ir gyvūnų priežiūros specialistų pastangų, ji galiausiai užgeso.“

Bangininiai rykliai – stambiausios žuvys pasaulyje. Šie pilki, baltai dėmėti rykliai gyvena atogrąžų vandenyse visame pasaulyje, be kita ko – Meksikoje ir dalyje Azijos. Ši ryklių rūšis laikoma nykstančia; ji įrašyta į Tarptautinę raudonąją knygą (IUCN Red List of Threatened Species).

Kaip rašoma Džordžijos akvariumo interneto tinklapyje, bangininių ryklių ilgis siekia 5,5–10 metrų.

Trixie ir kita bangininių ryklių patelė į Atlantą buvo atskraidintos 2006 metais specialiai pritaikytu krovininiu lėktuvu iš beveik už 13 tūkst. kilometrų esančios Taivano sostinės Taibėjaus. Šiuo metu Džordžijos akvariume laikomi dar trys bangininiai rykliai.

„Ji labai prisidėjo prie mūsų supratimo apie bangininius ryklius ir jų priežiūrą, – rašoma akvariumo pranešime. –  Netektis – neišvengiama, tačiau nuo to nė kiek ne mažiau skaudu. Mes labai didžiuojamės, kad 15 metų ja rūpinomės. Pasiilgsime tavęs, Trixie.“ 

Nors dėl savo dydžio ir atrodo grėsmingai, bangininiai rykliai iš tikrųjų yra žmonėms visiškai nepavojingi, minta planktonu ir žuvelėmis, košdami vandenį smulkučiais dantimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS