Nuo antradienio žvejai turi paleisti didelius sterkus, lydekas, visus marguosius upėtakius | Diena.lt

NUO ANTRADIENIO ŽVEJAI TURI PALEISTI DIDELIUS STERKUS, LYDEKAS, VISUS MARGUOSIUS UPĖTAKIUS

  • 3

Nuo balandžio 30 dienos įsigaliojus naujoms Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėms, reikės paleisti didesnius sterkus, lydekas, bet kokio dydžio marguosius upėtakius.

Kaip antradienį pranešė Aplinkos ministerija, nuo antradienio žvejai turės paleisti ne tik mažesnius nei 50 cm, bet ir didesnius nei 65 cm sterkus. Iki šiol buvo privaloma paleisti mažesnius kaip 45 cm sterkus.

Taip pat paleisti reikės mažesnes nei 50 cm ir didesnes nei 80 cm lydekas. Iki šiol buvo privaloma paleisti mažesnes kaip 50 cm lydekas.

Kai kuriose upėse lydekų dydis neribojamas, nes jose, anot ministerijos, svarbios upėtakių ir kiršlių buveinės, todėl saugoti lydekas netikslinga.

Visose Lietuvos upėse būtina paleisti bet kokio dydžio marguosius upėtakius, išskyrus Merkį aukščiau Ožkelaičių tilto, kur organizuojama limituota margųjų upėtakių ir kiršlių žvejyba.

Šioje atkarpoje, įsigijus žvejo mėgėjo kortelę, leidžiama per vieną žvejybą paimti du marguosius upėtakius, ne mažesnius kaip 30 centimetrų ir ne didesnius kaip 40 centimetrų.

Taisyklių pakeitimais taip pat atsisakyta žvejybos draudimo išimčių valstybinių švenčių dienomis ir savaitgaliais, jeigu pirmoji draudimo diena buvo savaitgalis ar valstybinė šventė. Panaikintas draudimas žvejoti nuo liepos 1 iki gruodžio 1 dienos Nemuno ruože nuo Kauno žiemos uosto iki Neries žiočių.

Tvarka, kuomet draudžiama paimti sugautas dideles lydekas ir sterkus, jau galiojo 15-oje vandens telkinių, kurių ekologinę būklę norima pagerinti, taip pat devyniuose telkiniuose, kuriuose organizuojama limituota lydekų ir sterkų žvejyba.

Ministerijos teigimu, priėmus griežtesnes nuostatas vandens telkiniuose turėtų padaugėti didelių žuvų. Naujos taisyklės priimtos po diskusijų su žvejų mėgėjų organizacijomis ir mokslininkais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

durniaus pavardė :

G E N T V I L A S

Dabar

žvejai privalės turėti ruletę,kad žinotų kokio ilgio žuvelę pagavo.Durniau sugalvoti sunku.

Anonimas

pridurkai jau visai išprotėjo ,tuoj išvis uždraus su meškeryte ant kranto gamtos prieglobstyje pasimėgaut,dar sugalvos ir žuvies svorį gramais skaišuot,tokių durnų įstatymų dar nebuvo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS