Pristatė turizmo Kauno rajone galimybes | Diena.lt

PRISTATĖ TURIZMO KAUNO RAJONE GALIMYBES

  • 0

Pandemija suaktyvino vietinį turizmą. Tai patvirtino Kauno rajono savivaldybės Turizmo ir verslo informacijos centro (TVIC) komanda, Vilniuje, LITEXPO parodų rūmuose vykusioje tarptautinėje parodoje ADVENTUR pristačiusi pakaunės krašto turizmo galimybes ir paslaugas.

Kauno rajono TVIC direktorė Raminta Popovienė sakė, kad pandemijos laikotarpiu buvo itin populiarūs dviračių ir pėsčiųjų žygiai, iškylos ant vandens. Vis didesnį patrauklumą įgauna Mažasis pakaunės turizmo žiedas, dviračių takais ir vandeniu sujungiantis Kauno miestą su Kauno rajono kurortinės teritorijos miesteliais: Kačergine, Zapyškiu, Kulautuva.

Vasarą dideli krūviai teko dviem laivams: „Nevėžis“ perkėlė per Nemuną daugiau kaip 7 tūkst. dviratininkų, katamaranas „Zapyškis“ puikiai pasitarnavo pramoginėms iškyloms ir ekskursijoms.

Kauno rajonas – tai net 24 piliakalniai ir miškuose išlikusios partizanų žeminės, Jiesios kraštovaizdžio draustinis ir Kauno marių regioninis parkas, Kauno tvirtovės fortai ir Technikos paveldo muziejus Bernatoniuose. Zapyškis didžiuojasi Lietuvos bažnyčių motina Šv.Jono Krikštytojo bažnyčia, Vilkija – Etninės kultūros muziejumi. Raudondvario dvare įsikūręs Menų inkubatorius.

Kauno rajonas, bendradarbiaudamas su Kauno miesto savivaldybe, tapo Europos kultūros sostine, todėl pakaunės miesteliuose vyks daug įvairių renginių. Nemune ties Zapyškiu atsiras įdomus kraštovaizdžio dizaino objektas – sena žemkasė pavirs plaukiojančia kultūros renginių aikštele.

Neabejojama, kad didžiulio dėmesio sulauks ir Domeikavos seniūnijoje plėtojamas didžiausias Baltijos šalyse vandenlenčių parkas „Vanduo Marse“, kiti objektai.

Raudondvario dvaras rudenį taps vieta, kurioje vyks baigiamasis Europos kultūros sostinės renginys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS