Šalies miškuose naikinami spygliuočių kenkėjai – verpikai vienuoliai | Diena.lt

ŠALIES MIŠKUOSE NAIKINAMI SPYGLIUOČIŲ KENKĖJAI – VERPIKAI VIENUOLIAI

  • 1

Šalies miškuose nuo praėjusios savaitės purškiant specialų preparatą naikinami spygliuočių miškų kenkėjai – drugių verpikų vienuolių vikšrai.

Kaip informuoja Aplinkos ministerija, praėjusią savaitę šio pušų spyglius graužiančio miškų kenkėjo masinio išplitimo židiniai iš lėktuvo biologiniu bakteriniu preparatu buvo nupurkšti Dzūkijoje, Lazdijų ir Varėnos šiluose. Antradienį procedūra atliekama Kuršių nerijos pušynuose – Juodkrantės ir Nidos girininkijose.

Valstybinės miškų tarnybos specialistų teigimu, Kuršių nerijos pušynuose nuo verpiko vienuolio vikšrų bus apsaugotas 2 tūkst. ha plotas, kad jo vikšrai nenugraužtų pušų spyglių.

Naudojamas preparatas „Foray 76B“ yra nekenksmingas nei augalams, nei gyvūnams, naikina tik spyglius ir lapus graužiančių drugių vikšrus, bet neveikia jų suaugėlių, kiaušinėlių ir lėliukių.

Prieš purškiamų miško plotų ribas 100 metrų atstumu ant kelių, keliukų, takų, kvartalinių linijų bus įspėjamieji užrašai, kad čia purškimo metu ir vieną parą po jo draudžiama lankytis. Įspėjimai bus nuimti pasibaigus draudimo laikui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Halia

Valio , dekojam Valdziai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS