Ugniagesiai gelbėjo ir po namo terasa atsidūrusį barsuką, ir pelkėje įstrigusias karves | Diena.lt

UGNIAGESIAI GELBĖJO IR PO NAMO TERASA ATSIDŪRUSĮ BARSUKĄ, IR PELKĖJE ĮSTRIGUSIAS KARVES

  • 0

Trečiadienį ugniagesiams teko gelbėjo ne vieną gyvūną. Štai Zarasuose po namo terasa įstrigo palindęs barsukas. Atvykę ugniagesiai išsigandusį ir iš paskutinių jėgų bandantį gintis gyvūną išvadavo ir paleido į laisvę.

„Kokiais reikalais jis atsidūrė po terasa galima tik spėlioti. Juolab, kad ruoštis žiemos miegui lyg ir ankstoka...“ – ketvirtadienį feisbuke skelbė Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Beje, ugniagesiai namų ir sodybų šeimininkams pataria pasirūpinti terasų sandarumu, nes neretai nutinka ir taip, kad po jomis įstrigę gyvūnai atrandami jau nugaišę.

Kaip pranešė tarnyba, Šilalės rajone, Bilionių seniūnijoje, Baravykų kaime, trečiadienio vidurdienį ugniagesiai gelbėjo pelkėje įstrigusias karves. Dvi  karvutes pavyko išgelbėti, o dvi jau buvo nugaišusios.

Trečiadienio vėlyvą vakarą ugniagesiai skubėjo gesinti Šilutės rajone, Juknaičių seniūnijoje, Rumšų kaime, kilusio gaisro. Jiems atvykus,  ūkinis  mūrinis pastatas jau degė atvira liepsna.

„Šio gaisro metu buvo išgelbėti 49 paukščiai (35 vištos, šeši kalakutai ir aštuonios putpelės). Apdegė ir vandeniu buvo sulieta 60  šieno rulonų, sukrautų pastato išorinėje pusėje. Sudegė malkinė, joje laikyti dviračiai, namų apyvokos daiktai ir malkos. Nudegė ir priblokuoto ūkinio pastato stogas, išdegė viduje buvę namų apyvokos daiktai“, – skelbė Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

GALERIJA

  • Ugniagesiai gelbėjo ir po namo terasa atsidūrusį barsuką, ir pelkėje įstrigusias karves
  • Ugniagesiai gelbėjo ir po namo terasa atsidūrusį barsuką, ir pelkėje įstrigusias karves
  • Ugniagesiai gelbėjo ir po namo terasa atsidūrusį barsuką, ir pelkėje įstrigusias karves
Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS