„Žvejybos rojaus“ finišo tiesiojoje – vos trys savivaldybės | Diena.lt

„ŽVEJYBOS ROJAUS“ FINIŠO TIESIOJOJE – VOS TRYS SAVIVALDYBĖS

  • 0

„Žvejybos rojaus“ konkurse liko Lazdijų, Molėtų ir Zarasų savivaldybės. Tai paaiškėjo įvertinus aplinkos ministro Valentino Mazuronio sudarytos darbo grupės nustatytų projektų vertinimo kriterijus.

Aplinkos ministerijos, Aplinkos apsaugos agentūros, Valstybinio turizmo departamento ir Kaimo turizmo asociacijos ekspertai šių savivaldybių pateiktus projektus įvertino geriausiai.

Į Aplinkos ministerijos kvietimą bendradarbiauti įgyvendinant projektą „Žvejybos rojus“ atsiliepė daugiau kaip trečdalis (22) Lietuvos savivaldybių. Pirmajame vertinimo etape buvo įvertinti savivaldybių pasiūlymai ir jų teritorijų tinkamumas šiam projektui pagal 6 nustatytus kriterijus: tai vandens telkinių plotas ir įvairovė, žuvų ištekliai, gyvosios gamtos apsaugos lygis, projekto įtaka turizmo plėtrai regione, atitiktis nacionaliniams turizmo plėtros prioritetams ir esama turizmo infrastruktūra (stovyklavietės, keliai, kaimo turizmo sodybos, viešbučiai, maitinimo įstaigos ir t. t.).

„Buvo daug gerų pasiūlymų, bet įvertinome ir išrinkome tris pačius perspektyviausius. Lazdijai, Molėtai ir Zarasai jau šiandien žvejų mėgstami regionai, juose daug vandens telkinių, didelė žuvų įvairovė, regionai seniai vysto turizmą – „žvejybos rojus“ ten prigytų ir duotų gerų rezultatų“, – sako aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Kitas komisijos žingsnis – antrasis vertinimo etapas. Į komisijos posėdį pakviesti Molėtų, Lazdijų ir Zarasų savivaldybių atstovai, jie turės išsamiau pristatyti siūlomus „žvejybos rojaus“ projektus.
Išrinktame regione numatoma gausiai įveisti žuvų, sukurti su žvejyba susijusių paslaugų infrastruktūrą, gerinti turizmo rinkodarą. Padidėjęs turistų skaičius, kaip rodo praktika, pagerina regiono ekonominę vertę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS